Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
природно

Чај од ВИРКА: Колико је важан за жене

За вирак се не каже случајно да је најбољи пријатељ жене.

1607782908_Depositphotos_92071536_s-2019-1-.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Вирак садржи флавоноиде, органске киселине, танине, фитостерине, салицилну киселину, етерично уље и право богатство витамина Ц.

Захваљујући мноштву танина има горак укус, али и моћно антиупално и антибактеријско дејство. Највећу славу вирак је стекао као средство против женских тегоба, јер је једна од најделотворнијих биљака за ову врсту проблема.

Прочитајте још: За мршављење, лош холестерол, крвне судове...Ево шта све лечи ЈЕЧМЕНА ВОДИЦА

Ублажава болове, регулише хормоне 

Делује као регулатор хормона, подстиче раст прогестерона и доводи до уредније менструације. Такође, помаже при скидању килограма, а може регулисати и полицистичне јајнике.

Сматра се да вирак има и антивирусна својства.

Врак се препоручује и код повреда након порођаја, као и за бржи опоравак од порођаја и код опуштеног стомака. 

Помаже код ПМС и менопаузе

Поред поменутих дејстава на женско здравље, вирак делује и против миома, циста и ендометриозе, олакшава менструалне тегобе, регулише менструални циклус и ублажава симптоме менопаузе.

Фото: Депосит

Користи се и код болних и обилних менструација, јер садржи танине и адстрингенте који нормализирају крварење. Када се вирак комбинује с биљком хоћу нећу, добија се лек против женских тегоба.

Прочитајте још: Истраживања о ЗЕЛЕНОМ ЧАЈУ: Колико шољи дневно је довољно

Купка, вагинално испирање и тампони с вирком делотворни су код гљивица, бактеријског вагинитиса и других инфекција. Тампоне натопите тинктуром вирка и користите попут вагиналета.

Пре употребе природних лекова консултујте свог лекара, посебно ако сте трудни.

Уништава бактерије и вирусе

Најновија научна истраживања показују да вирак спречава раст многих врста бактерија укључујући стафилококу – бактерију која је постала отпорна на многе антибиотике.

Такође помаже и код: крварења, убода инсеката, мучнине и повраћања, екцема и дерматитиса, упале грла, благих дијареја, посебно код мале деце, гихта и реуме, хемороида.

Прочитаје још: Имају невероватну моћ: Зашто треба да уврстимо РОТКВИЦЕ у исхрану

Чај од вирка

Једну кашичицу вирка прелијте шољицом вреле воде и оставите да одстоји пет до десет минута. Пијте увек у гутљајима по две шољице дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas