Oglas
· · Komentari: 0
prirodno

Čaj od VIRKA: Koliko je važan za žene

Za virak se ne kaže slučajno da je najbolji prijatelj žene.

1607782908_Depositphotos_92071536_s-2019-1-.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Virak sadrži flavonoide, organske kiseline, tanine, fitosterine, salicilnu kiselinu, eterično ulje i pravo bogatstvo vitamina C.

Zahvaljujući mnoštvu tanina ima gorak ukus, ali i moćno antiupalno i antibakterijsko dejstvo. Najveću slavu virak je stekao kao sredstvo protiv ženskih tegoba, jer je jedna od najdelotvornijih biljaka za ovu vrstu problema.

Pročitajte još: Za mršavljenje, loš holesterol, krvne sudove...Evo šta sve leči JEČMENA VODICA

Ublažava bolove, reguliše hormone 

Deluje kao regulator hormona, podstiče rast progesterona i dovodi do urednije menstruacije. Takođe, pomaže pri skidanju kilograma, a može regulisati i policistične jajnike.

Smatra se da virak ima i antivirusna svojstva.

Vrak se preporučuje i kod povreda nakon porođaja, kao i za brži oporavak od porođaja i kod opuštenog stomaka. 

Pomaže kod PMS i menopauze

Pored pomenutih dejstava na žensko zdravlje, virak deluje i protiv mioma, cista i endometrioze, olakšava menstrualne tegobe, reguliše menstrualni ciklus i ublažava simptome menopauze.

Foto: Deposit

Koristi se i kod bolnih i obilnih menstruacija, jer sadrži tanine i adstringente koji normaliziraju krvarenje. Kada se virak kombinuje s biljkom hoću neću, dobija se lek protiv ženskih tegoba.

Pročitajte još: Istraživanja o ZELENOM ČAJU: Koliko šolji dnevno je dovoljno

Kupka, vaginalno ispiranje i tamponi s virkom delotvorni su kod gljivica, bakterijskog vaginitisa i drugih infekcija. Tampone natopite tinkturom virka i koristite poput vaginaleta.

Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte svog lekara, posebno ako ste trudni.

Uništava bakterije i viruse

Najnovija naučna istraživanja pokazuju da virak sprečava rast mnogih vrsta bakterija uključujući stafilokoku – bakteriju koja je postala otporna na mnoge antibiotike.

Takođe pomaže i kod: krvarenja, uboda insekata, mučnine i povraćanja, ekcema i dermatitisa, upale grla, blagih dijareja, posebno kod male dece, gihta i reume, hemoroida.

Pročitaje još: Imaju neverovatnu moć: Zašto treba da uvrstimo ROTKVICE u ishranu

Čaj od virka

Jednu kašičicu virka prelijte šoljicom vrele vode i ostavite da odstoji pet do deset minuta. Pijte uvek u gutljajima po dve šoljice dnevno.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas