Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗРЕЛО ВОЋЕ

Ево шта ће се догодити у вашем телу ако МЕСЕЦ ДАНА једете БАНАНЕ са црним тачкицама!

Нажалост, већина људи није свесна невероватних здравствених користи које банане природно имају.

1630320133_fruit-3606224_1920.jpg
ФОТО: Пиксабеј
Oglas

Банане садрже следеће: калијум, витамин А, витамин Б, витамин Ц, укупне угљене хидрате, дијететска влакна, протеине и гвожђе. Шећери који се налазе у бананама су природни. Глукоза, фруктоза и сахароза су добри шећери за конзумирање. Такође имају значајан ниво допамина и катехина, који делују као антиоксиданти.

Прочитајте још: ПЧЕЛИЊИ ВОСАК: Ево зашто треба да га имате у кући и осам начина како да га употребите!

Најбоље од свега, што је банана зрелија, веће су и користи. И зато увек бирајте банане са црним тачкицама. 

Ево како оне делују на организам.

Пошто су банане добар извор влакана, калијума и витамина Ц, одличан су избор хране за оне са дијабетесом. 

Снижавају крвни притисак

Калијум је познат по својој способности снижавања крвног притиска. То чини уравнотежавањем ефеката соли. Телу је потребна равнотежа натријума и калијума како би крвни притисак био на здравом нивоу.

Штити срце

Влакна, калијум, витамин Ц и витамин Б6 који се налазе у бананама одлични су за здравље срца. Потрошња калијума од 4.069 мг дневно директно је повезана са 49% мањим ризиком од исхемијске болести срца, у поређењу са онима који су конзумирали само око 1.000 мг. Банане такође смањују шансе за мождани удар! Пошто су банане добар извор влакана, калијума и витамина Ц, одличан су избор хране за оне са дијабетесом. Показало се да дијете богате влакнима побољшавају ниво инсулина, што банане чини одличним избором. Међутим, угљене хидрате који се налазе у бананама потребно је пажљиво забележити.

Побољшано варење

Банане имају способност борбе против жгаравице, дијареје и затвора. То је зато што су лака за варење. Међутим, такође треба напоменути да 1% оних који пате од рефлукса киселине сматрају да банане погоршавају проблем. Не раде за све.

 Побољшано расположење и меморија

Банане су можда најсавршенија храна за мозак на свету. Снабдевајући мозак хранљивим материјама неопходним за правилно неуролошко функционисање, банане помажу мозгу да регулише расположење и апетит, а истовремено подржавају важне когнитивне функције попут фокуса и памћења.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas