Нец́е све остати дуго свеже, излажуц́и се ниским температурама.
Производи који не треба да се нађу у фрижидеру, ни током високих летњих температура.
Авокадо
Авокадо ц́е сазрети много брже ако се чува на собној температури, а фрижидер дефинитивно нец́е помоц́и презрелом авокаду - такав производ може да спаси само тренутна потрошња.
Босиљак
Да ли често правите ароматичне лимунаде или једноставно волите нежни мирис ове биљке? Не покушавајте да босиљак држите свежим у фрижидеру, само ставите стабљике у чашу воде и оставите их на миру.
Краставци
Да, краставци на овом осамљеном месту постац́е воденији и много мање укусни. Ако је, ипак, стратешка залиха краставаца толико велика, умотајте их у фолију, а затим ставите у фрижидер - такав једноставан потез помоц́и ц́е минимизирању влаге.
Парадајз
Ово поврц́е ц́е такође задржати укус и сочност што је више могуц́е на собној температури.
Банане
Банане сазревају на високој температури. Фрижидер очигледно није најбоље место за ово воће.
Бобице
Вероватно ц́ете се изненадити, али ниске температуре заправо уопште не помажу да било које бобице дуго остану свеже. Присуство влаге само ц́е их покварити.
Цитруси
Уместо у фрижидер, лепо ставите воц́е у вазу - и ставите га на истакнуто место у кухињи да бисте га брже појели.
Зачињени сосови и кечап
Наравно, присталице здравог начина живота препоручују напуштање таквих арома, али у сезони роштиља и даље се понекад можете препустити малим слабостима. Међутим, немојте чувати ове сосове у фрижидеру. Присуство сирц́ета у саставу савршено ц́е одржавати храну у реду и без ниских температура.
Соја сос
Захваљујуц́и ферментацији, соја сос се може чувати у обичном ормариц́у тачно годину дана.
(Женски магазин)