· · Коментара: 0
ЛЕКОВИТО

Газимо га, ШУТИРАМО, бацамо, а од њега се прави ОБЛОГ за ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ

Кестем хиљадама година расте на Балкану и сматра се да је аутохтона врста, а његови плодови су весници јесени и лек за вене.

1604066693_kesten.jpg
Фото: Пиксабеј

Дивљи кестен има благотворно дејство на проширене вене, а препоручује се и људима који пате од хемороида. Есцин који садржи ова биљка сужава крвне судове.

Прочитајте још: Удахните их ДУБОКО и припремите напитак за ЈАЧАЊЕ ЦЕЛОГ ОРГАНИЗМА

Кестен је проверени народни лек и против свих врста отока, јер ефикасно зауставља крварења и одличан је за упалне процесе.

Како се суши кестен?
Користи се свећ дивљи кестен који се осуши природно, а никако у рерни, јер ће се тако уништити све што је корисно у кестену.

Рецепт од дивљег кестена и ракије за вене

Састојци:

  • 20 крупних, свежих дивљих кестена
  • литар ракије 45%

Припрема:

Кестен се очисти од бодљикаве коре и осуши. Када се кестен скупи, знаћете да је спреман. Исеците плодове кестена на четвртине, па самељите на крупно. Ставите у теглу и прелијте литром ракије.

Тинктура је спремна после две недеље.

Тегла мора да стојина тамном месту, на собној температури. Провремено промућкајте теглу. Тинктура је спремна за употребу после 14 дана. Процедите течност и користите по 20 капи током два месеца.

Прочитајте још: ЦРНА СО је НАЈМОЋНИЈИ ЛЕК на свету! Узима се по зрно и у РУСИЈИ се чува као БЛАГО

Можете да је користите и као облог за вене тако што се разблажи са водом, натопи газа и стави на болно место. После 15 минута се испере и намаже крем.

Фото: Пиксабеј

Чај за напрсле капиларе у оку

Састојци:

  • 3 кашике здробљеног кестена
  • кашика црног слеза
  • кашика корена коприве

Припрема:

Све се помеша и прелије са 800 мл кључале воде, поклопи и после сат времена процеди. Пије се шоља чаја са медом три пута дневно.

Прочитајте још: Воће НЕ ЈЕДИТЕ после оброка, јер се у организму ДЕШАВА нешто СТРАШНО

Чај против упале плућа

Састојци:

  • 50 грама цвета дивљег кестена
  • 50 грама корена омана
  • 50 грама листа боквице

Припрема:

Све биљке помешати  и три супене кашике прелити са 750 мл кључале воде. Поклопити и оставити да одстоји, после пола сата процедити и пити три пута пре јела.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

КЛИКНИТЕ ЗА ВИШЕ ВЕСТИ
Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.