Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
акне

Кинеска медицина о томе шта значе места на којима излазе бубуљице за наше здравље

Појава бубуљица на бради открива, на пример, стање желуца па бубуљице на том делу могу да буду последица једења млечних производа и премасне хране, а најчешће указују и на проблеме с танким црево.

1633966392_Depositphotos_50145853_S.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Кроз бубуљице, организам нам шаље поруке да нешто није у реду. У зависности од места где се појављују, можете знати и шта се у организму дешава.

Шта нам каже место бубуљице?

Према древној кинеској медицини лице се дели на зоне на којима се може очитати деловање појединих органа.

Чело

Чело се, према томе, повезује с пробавним системом. Бубуљице на челу могу да буду последица неправилног рада танког црева, али и исхране с превише нездравих масти. Имате ли их на том месту, препоручује се да уравнотежите исхрану, смањите унос масти и пијете више текућине. Осим на проблеме с пробавом, бубуљице на челу могу да указују и на дехидрацију организма.

Прочитајте још: НАЈБОЉИ ЧАЈЕВИ ЗА СТОМАК: Умирују бол, надутост и штите од болести

Између очију

Подручје између очију повезује се с јетром. Бубуљице на том делу могу указивати на интолеранцију на храну или алергије. Неугодне акне могу да изазову и млечни производи те алкохол.

На ушима

Тамне мрље и бубуљице на ушима могу да бусу знак дехидратације и указују на неправилан рад бубрега. Исто важи и за капке, али бубуљице на том делу могу показивати и да нешто није у реду с надбубрежним жлездама.

Нос

Нос открива стање срца, па тако проширене поре и бубуљице на том делу могу бит знак високог крвног притиска. У том случају препоручује се да смањите унос нездравих масти и замените их омега-3 масним киселинама те у исхрану укључите више поврћа и воћа.

Прочитајте још: Често занемарујемо ОВА три ОПАСНА симптома ЗАЧЕПЉЕНИХ АРТЕРИЈА

На горњем делу образа

Горњи део образа повезан је с дисајним путевима. Бубуљице на том делу чешће су код пушача, астматичара и људи који живе у загађеним подручјима. Они на доњем делу знак су лоше оралне хигијене и могућих инфекција десни.

Доња страна образа

Чешћи су код жена него код мушкараца и најчешће су последица хормоналних промена током ПМС-а. Појаве ли се изнад линије усана, то је знак да је почела овулација.

Брада

Брада открива стање желуца па бубуљице на том делу могу да буду последица једења млечних производа и премасне хране. Такође, најчешће указују на проблеме с танким цревом.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas