· · Коментари: 0

Шта узрокује акне између обрва? Једно од најчешћих места за њихову појаву

Акне између обрва могу да буду болне и јако напорне

1668088160_profimedia-0411103356.jpg
фото: Профимедиа

Акне су једно од најчешћих стања коже. Могу да се појаве на различитим деловима лица, а најчешће се налазе у Т-зони, која укључује чело и нос. Сматра се да је то због тога што су поре много веће овде него на другим деловима лица.

За неке, акне у Т-зони могу се појавити више на челу или носу, док је за друге, то између обрва. Подручје између обрва је једно од најконцентрованијих подручја длака на лицу, због обрва у близини, али и ако имате шишке.

Прочитајте још: Сви БЕНЕФИТИ које има чај од БРУСНИЦЕ: Може вам помоћи у регулисању многих ЗДРАВСТВЕНИХ проблема

Као и све акне које се јављају у вашој Т-зони, све је у отчепљивању пора. У овој области јављају се три различите врсте бубуљица. То су пустуле, папуле и цистичне акне. Све три су узроковане зачепљењем пора, што може да буде генетски, тако што је кожа склона масноћи, или резултат фактора околине попут шминке и исхране. Такође, постоји могућност да ваша кожа реагује на специфичне третмане примењене на то подручје, пише Бyрдие.

Акне између обрва могу бити узроковане исхраном и генетиком

Акне између обрва могу да буду и порука које ваше тело има за вас. Храна коју једете може да игра значајну улогу у настанку акни, посебно у вашој Т-зони, ипак сматра се да је најчешћи разлог за појаву акни између обрва - вишак масноће.

БОНУС ВИДЕО

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.