Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Мењање јутарњих рутина: Уместо кафе направите ЗЕЛЕНИ НАПИТАК

Овај зелени смути богат је витаминима, минералима и влакнима

1658407326_drink-g4c8ffda8d_1280.jpg
Фото: Пиxабаy
Oglas

Свима нам је познат осећај када не можемо да се концентришемо, када нам се спава иако смо попили кафу…То значи да нашем организму треба много јачи бустер енергије! У том случају, заборавите на кафу, већ скокните до продавнице по дневну дозу здравља и енергије. Направите смути који је богат витаминима, минералима и влакнима.

Састојци:

  • 1 шоља свежег спанац́а
  • 1 шоља охлађеног зеленог чаја
  • 1 банана
  • сок од две мање поморанџе
  • кашичица чиа семена
  • мед и цимет по жељи

Прочитајте још: Одличан су део сваке дијете: Зашто би ТИКВИЦЕ требало да буду на вашој летњој трпези?

Припрема:

Све састојке ставите у блендер и измиксајте док не добијете компактну смесу. Ако је превише густо, додајте мало воде.

Спанац́ је добар извор енергије, садржи гвожђе, калијум и магнзијум, наранџе су, осим што садрже витамин Ц и дијетална влакна, добар извор фолата, витамина А и Б1 и Б5, неопходног за формирање крвних зрнаца и претварање хране у енергију. Наранџе такође садрже есенцијалне минерале калијум, бакар и калцијум. Банана средње величине обезбеђује 25 одсто препоручене дневне количине витамина Б6, 14 одсто витамина Ц, 14 одсто мангана, 11 одсто влакана, 10 одсто бакра и биотина и 9 одсто калијума.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas