· · Коментари: 0
комарци

Муче вас уједи КОМАРАЦА? Имамо неколико брзо доступних решења из КУХИЊЕ

Дошло је лето и заједно са њим све чари овог годишњег доба - сунце, сезона годишњих одмора, морске дестинације, али исто тако и неподношљиво високе темературе, спарина и висока влажност ваздуха, и не заборавимо - стигли су комарци, који су "жедни" као и сваке сезоне, и сваком од нас се чини да смо им баш ми главна мета.

1594719776_Depositphotos_53662977_s-2019.jpg
Фото: Депосит

Уједи од комараца нису ни мало пријатна ствар и слободно можемо рећи да нам поприлично кваре ужитак летњих вечери. Прво непријатно зујање, а онда и болни ујед, свраб, црвенило, надутост уједеног места - све у свему нежељена тачкасата декорација на нашој кожи. Наравно, довијамо се на разне начине да их отерамо из нашег окружења, и користимо средства која ће њихове уједе учинити мање иритантним, а ако до сада нисте знали, осим што их можете потражити у апотеци, можда их већ имате и у својој кухињи.

Прочитајте још: Руски лекари спремају народ за АПОКАЛИПТИЧНУ јесен: Пратите упутства и СПАСИТЕ СЕ

Сазнајте у наставку који су најбољи природни састојци против уједа комараца.

Дерматологија
Посматрано из дерматолошке перспективе, ујед комарца изазива упални процес на кожи, који често захтева третирање одређеним средствима која те упале ублажавају, попут хидрокортизона, међутим постоји и алтернатива - пођеднако учинковити могу бити и поједини потпуно природни састојци, који су вам на дохват руке.

Коцке леда

Да би се смањио неподношљиви свраб, предлажу се и коцке од леда, а објашњење је следеће - с обзиром да наш мозак у одређеном моменту може процесуирати само једну сензацију, интезиван осећај хладноће превлада у односу на осећај свраба.

Јогурт

Јогурт као одличан извор протеина, осим што је идеална кремаста ужина, такође може и знатно ублажити инфламаторни процес од уједа комарца, а пробиотици који су природно садржани у јогурту додатно доприносе опоравку оштећене коже услед јаче иритације и чешања.

Алое вера

Ова биљка је незаобилазна са својим лековитим својствима у многим случајевима, па тако и када говоримо о нези коже која помаже приликом уједа од комараца. Само треба да истиснете гел директно из алоа вере на проблематично место како би одмах деловао на упални процес.

Прочитајте још: Користи се у козметици, хигијени и ИСХРАНИ: Моћ ЧУДЕСНЕ биљке која датира још ПРЕ НОВЕ ЕРЕ

Мед

Кашиком нанестите мед на ујед од комарца, јер ова високо алкална намирница има изражена анти-упална и анти-микробичка својства.ђ

Прочитајте још: Мучи вас надутост, МУЧНИНА или ПОДРИГИВАЊЕ? Потражите у кући ову КЕСИЦУ

Аспирин

Аспирин је лек који готово сви имају у својој кућној апотеци, а уместо да га конзумирате на стандаран начин, можете га растопити у врло мало воде како би се добила кремаста маса, коју потом треба нанети на проблематично место.

Ово су били потпуно природни начини који вам могу помоћи да одмах одреагујете након уједа комарца и да редукујете нежељене симптоме ове типично летње бољке!

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.