· · Komentari: 0
komarci

Muče vas ujedi KOMARACA? Imamo nekoliko brzo dostupnih rešenja iz KUHINJE

Došlo je leto i zajedno sa njim sve čari ovog godišnjeg doba - sunce, sezona godišnjih odmora, morske destinacije, ali isto tako i nepodnošljivo visoke temerature, sparina i visoka vlažnost vazduha, i ne zaboravimo - stigli su komarci, koji su "žedni" kao i svake sezone, i svakom od nas se čini da smo im baš mi glavna meta.

1594719776_Depositphotos_53662977_s-2019.jpg
Foto: Deposit

Ujedi od komaraca nisu ni malo prijatna stvar i slobodno možemo reći da nam poprilično kvare užitak letnjih večeri. Prvo neprijatno zujanje, a onda i bolni ujed, svrab, crvenilo, nadutost ujedenog mesta - sve u svemu neželjena tačkasata dekoracija na našoj koži. Naravno, dovijamo se na razne načine da ih oteramo iz našeg okruženja, i koristimo sredstva koja će njihove ujede učiniti manje iritantnim, a ako do sada niste znali, osim što ih možete potražiti u apoteci, možda ih već imate i u svojoj kuhinji.

Pročitajte još: Ruski lekari spremaju narod za APOKALIPTIČNU jesen: Pratite uputstva i SPASITE SE

Saznajte u nastavku koji su najbolji prirodni sastojci protiv ujeda komaraca.

Dermatologija
Posmatrano iz dermatološke perspektive, ujed komarca izaziva upalni proces na koži, koji često zahteva tretiranje određenim sredstvima koja te upale ublažavaju, poput hidrokortizona, međutim postoji i alternativa - pođednako učinkoviti mogu biti i pojedini potpuno prirodni sastojci, koji su vam na dohvat ruke.

Kocke leda

Da bi se smanjio nepodnošljivi svrab, predlažu se i kocke od leda, a objašnjenje je sledeće - s obzirom da naš mozak u određenom momentu može procesuirati samo jednu senzaciju, intezivan osećaj hladnoće prevlada u odnosu na osećaj svraba.

Jogurt

Jogurt kao odličan izvor proteina, osim što je idealna kremasta užina, takođe može i znatno ublažiti inflamatorni proces od ujeda komarca, a probiotici koji su prirodno sadržani u jogurtu dodatno doprinose oporavku oštećene kože usled jače iritacije i češanja.

Aloe vera

Ova biljka je nezaobilazna sa svojim lekovitim svojstvima u mnogim slučajevima, pa tako i kada govorimo o nezi kože koja pomaže prilikom ujeda od komaraca. Samo treba da istisnete gel direktno iz aloa vere na problematično mesto kako bi odmah delovao na upalni proces.

Pročitajte još: Koristi se u kozmetici, higijeni i ISHRANI: Moć ČUDESNE biljke koja datira još PRE NOVE ERE

Med

Kašikom nanestite med na ujed od komarca, jer ova visoko alkalna namirnica ima izražena anti-upalna i anti-mikrobička svojstva.đ

Pročitajte još: Muči vas nadutost, MUČNINA ili PODRIGIVANJE? Potražite u kući ovu KESICU

Aspirin

Aspirin je lek koji gotovo svi imaju u svojoj kućnoj apoteci, a umesto da ga konzumirate na standaran način, možete ga rastopiti u vrlo malo vode kako bi se dobila kremasta masa, koju potom treba naneti na problematično mesto.

Ovo su bili potpuno prirodni načini koji vam mogu pomoći da odmah odreagujete nakon ujeda komarca i da redukujete neželjene simptome ove tipično letnje boljke!

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.