Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ЗАШТИТА

Сви у Србији говоре о 5Г мрежи, а постоји једноставан начин да избегнете ЗРАЧЕЊЕ

Ускоро ће у целом свету, па и у Србији, бити уведена пета генерација мобилне телефоније, око које лекари и даље ломе копља - да ли је безбедна или је помогла развој вируса корона у Вухану.

Depositphotos_6956486_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Зрачење прозорковано модерним технологијама, мобилним телефонима и коришћење wi-fi мреже, последице радијације, постављање антена на многобројне објекте у којима боравимо само су неке од опасности које савремени начин живота доноси. Иако су многи свесни потенцијалне опасности и зрачења, сви ови уређаји који шире погубне таласе постали су неопходност нашег века.

Прочитајте још: Како да савладате опаку леукемију уз помоћ пшенице?

Уколико смо дуже времена изложени овим зрачењима, она веома негативно могу утицати на наше здравље. Ускоро ће у целом свету, па и у Србији, бити уведена пета генерација мобилне телефоније, око које лекари и даље ломе копља - да ли је безбедна и колико зрачи. Сва ова зрачења могу изазвати различите облике канцера.

Што више цитруса
Фото: А.М.
Сирово воће и поврће, куркума, али и антиоксиданси спречавају развој тумора који зрачење изазива.

Конзумирање сировог, термички необрађеног воћа и поврћа,  значајно ћемо оснажити коштану срж, крвна зрнца и регенерисати организам. Када зрачење дође у додир с људским ткивом, ослобађа се велика количина реактивног кисеоника. Тако слободни радикали оштећују ДНК, а то је процес који претходити малигним променама у организму.

Калијум јодид
Прво и најважније средство за борбу са зрачењем је калијумов јодид, јер блокира сакупљање радиоактивног јода у штитној жлезди, где изазва рак. Он веже радиоактивни јод и елиминише га из организма у року од 24 до 72 сата.

Уколико се стане на пут оксидативном процесу, смањује се ризик од карцинома, а најбољи савезници у томе су антиоксиданси. Боровнице, грожђе и кикирики садрже ресвератрол, који, осим што штити од радиоактивног утицаја, може помоћи и у превенцији тумора.

Куркума и бели лук

Куркумин ублажава оштећење ДНК и спречава формирање тумора који би се могао јавити услед изложености зрачењу. Руски лекари га препоручују јер штити ткиво од радијације. Приликом припреме јела обавезно употребљавајте и ђумбир и бели лук - који заједно чине најбољи штит од радијације.

Бели лук је благодет Фото: Пиксабеј

За припрему пасте од кукркуме потребно је 50 грама  куркуме сипати у 150 милилитара воде, промешати и загрејати док не прокључа. Оставити да се кува 10 минута на тихој ватри док се не згусне, уз стално мешање.

Паста од куркуме се једе ујутру пре јела и увече пре спавања, два пута годишње по 40 дана.

За припрему лековитог млека потребно је да прокувати 250 милилитара млека и у њега додати 2 кашике бадемовог уља. Након што прокува склоните га са ватре и сипајти у шољу. Додајте кафену кашику припремљене пасте од куркуме. Засладите медом.  Паста од куркуме у замрзнутом стању чува своја својства 40 дана.. 

Магичан Фото: Пиксабеј

Гинко

Гинко билобе је изузетно значајна биљка, а суплементи су показали изузетан учинак приликом третмана преживелих у Чернобиљу, након нуклеарне катастрофе.

Гинко је помогао озраченима у Чернобилу.

Витамин Е и клице

Природни витамин Е из хладно цеђених уља и непеченог семења. Хладно цеђена треба користити свакодневно, по 2-3 супене кашике.

Алге

Алге садрже алгинате, желатинасту масу која везује све што је страно телу. Јод из алги активно замењује радиоактивни јод из штитасте жлезде и одстрањује га из осталих жлезда са унутрашњим лучењем, па се он на сигуран начин избаци кроз столицу.

Јод је важан Фото: Пиксабеј
Јод из алги одстрањује радиоактивни јод из тела.

Зачинско биље

Зачинско биље, посебно самоникло биље које се може наћи на обронцима нетакнутих планина и које је јестиво, садржи праву снагу природе и неизмењен састав. Поред широког спектра лековитих састојака, најбитнија су етерична уља. Док једна група биља јача чишћење бубрега, јетре па и костију, коприва, маслачак, сремуш, поточарка, вирак, крушина, бела хризантема-ханг баи ју, друга група етиричним уљима утиче на убрзану регенерацију ткива и враћа телу првобитну фреквенцу.

Стомак увек први реагује на штетна зрачења.

Шаргарепа и мента

Нана умирује Фото: Пиксабеј

Шаргарепа даје храњиве материје, а мента смирује црева која прва реагују на утицај претераног зрачења. Сок од мешавине ова два састојка припрема се тако што се на средње јакој ватри помешају 4 изрезане шаргарепе потопљене у 4 шољице воде и зачињенен са кашичицом свеже или осушене менте. Кува се 15 минута, измиксира у блендеру, а може се додати ђумбир и лимун. Пије се два пута дневно посла сата пре јела.

Женшен
Препарати на бази женшена препоручују се пре изложености штетним зрацима. Једињења која садржи ова биљка нарочито су ефикасна у заштити коштане сржи и слезине од зрачења. Руски лекари препоручују сибирски женшен или елеутерокок, природни екстракт од корена биљке женшен. Он је веома моћан народни лек за ефикасно лечење. Потребно је узимати једну кап ујутру и до две увече, тако да за седам до 10 дана узмете укупно 14 капи.

Пектин се садржи у непрсканим, органиским јабукама, а штити и опоравља организма изложен различитим зрачењима

Прочитајте још: Ова БИЉКА је лек против старости, а Хитлер је по њу послао у Русију ТАЈНУ ЕКСПЕДИЦИЈУ

Биљка сикавица

Силимарин је једињење којим обилује биљка сикавиц, а које штити јетру од токсина и штетног зрачења. Након свакодневне изложености зрачењу, неопходно је детоксиковати организам, а у томе помажу маслачак, коприва, чај од ланеног семена. Важно је пити и много воде са додатком мало морске или хималајске соли како би се брже прочистило тел. Мешавину сикавице и ливадског меда треба јести три пута дневно по једну кашику, постепено отапати у устима, узимати пола сата после јела.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas