· · Коментари: 0
ЛЕЧЕЊЕ

Операције чукљева су СКУПЕ и опасне по живот! Уместо тога маст од гавеза исправиће ваша стопала (РЕЦЕПТ)

Ова прогресивна деформација може озбиљно ограничити животне могућности.

1632693903_Depositphotos_232083848_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos

Чукљеви се могу сматрати болешћу савременог доба. Постоје истраживања која говоре да су деформитети стопала у порасту. Око 25 одсто са овим деформитетом фигурира у старосној доби до 65. године. У популацији људи, који имају преко 65 година, проценат је нешто већи.

Ово је прогресивна деформација и подразумева кривљење палца стопала у страну или латералну девијацију, померање прве метатарзалне кости пут унутра, стварање болне избочине са унутрашње стране стопала у нивоу првог метарзофалангеалног зглоба...

Деформитет чукљева се може јавити у било ком периоду. Јавља се и код деце и код одраслих.  Такође, јавља се и у позној старости, само што узроци нису исти. Код деце, најчешће су разлози неки синдроми, у склопу којих се јављају деформитети и неке системске болести.

Прочитајте још: Две ВЕЖБЕ дисања због којих ћете рећи НЕ цигарама

У старијој доби, дегенеративне промене су нешто што би била основа узрока. Ово је прогресивна деформација и подразумева кривљење палца стопала у страну или латералну девијацију, померање прве метатарзалне кости пут унутра, стварање болне избочине са унутрашње стране стопала у нивоу првог метарзофалангеалног зглоба.

Маст од гавеза за чукљеве

Прочитајте још: Откријте НАЈМОЋНИЈУ особину коју поседујете: Да ли сте прво уочили ТИГРА или ДРВЕЋЕ?

Маст од гавеза је одлична маст за све оне који имају било какве проблеме са боловима у костима и зглобовима, па и за чукљеве. Маст од гавеза можете набавити у свакој боље снабдевеној апотеци и дрогерији,а можете је и сами направити.

Прочитајте још: Ротациона ДИЈЕТА за септембар: Килограми се топе без гладовања (САТНИЦА)

За припрему препарата, потребна је свињска маст, корен гавеза и листови гавеза. Прво, 500 грама свињске масти прати у 9 вода. Истопите га након тога на лаганој ватри па у то додајте 50 грама ситно наренданог корена гавеза и 25 грама лишћа гавеза , све претходно опрано и очишћено. Оставите преко ноћи да гавез испусти у маст активне састојке, а онда ујутру опет мало подгрејете и процедите. Сипајте у посуде и чувајте на хладном месту. Маст од гавеза наносите једноставно на болне чукљеве. Веома брзо доноси олакшање и смањује болове.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.