Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Попијте га већ данас: ЗЕЛЕНИ ЧАЈ је савршен за ових ПЕТ здравствених тегоба

Зелени чај постао је популаран последњих година због бројних предности у односу на остале чајеве.

1616924937_Depositphotos_40624835_s-2019.jpg
Фото: Depositphotos
Oglas

Пореклом са Истока, зелени чај постао је популаран и у нашем народу због бројих добробити које има на целокупан организам. Ми вам доносимо пет најзначајнијих добробити овог чаја.

Прочитајте још: Веш из машине вадите одмах, јер ће вам здравље бити угрожено

Боља мождана активност

Чај има смирујући учинак, али може имати и позитиван учинак на рад мозга. Према студији са Универзитета у Базелу, конзумација зеленог чаја утиче и на когнитивне способности и рад мозга. Резултати студије повезали су испијање зеленог чаја са побољшаним памћењем због утицаја кофеина и л-теанина, аминокиселине која се налази у листовима чаја која подстиче опуштање.

Продужава живот
Према студији коју је објавио водећи европски научни часопис, редовна конзумација зеленог чаја повезана је са дужим животним веком. У истраживању је сучествовали више од 100 хиљада здравих људи који су разврстани у две групе -  особе које пију зелени чај и оне који не пију чај. У просеку су они који су редовно пили шољицу чаја живели дуже.

Губитак килограма

Зелени чај може вам помоћи ако желите да изгубите килограме. Сокови и други слични слатки напици углавном садрже пуно калорија па је стога чај здравији избор. Редовно испијање зеленог чаја може вам помоћи у процесу мршављења што се може приписати биоактивним састојцима који се налазе у чају.

Прочитајте још: Без хемикалија: Направите сами смесу за ЧИШЋЕЊЕ ПРОЗОРА од само два састојка

Помаже код лошег даха

Ако желите имати свеж дах требало би да пијете зелени чај. Наиме, у једној научној студији испитаници који су користили зелени чај за испирање уста имали су свежији дах.

 

Снижава лош холестерол

Повишен холестерол уопштено није добар за здравље, а висок холестерол може довести до повећаног ризика од срчаних болести. Редовно испијање зеленог чаја смањује две врсте холестерола - липопротеински холестерол мале густине, као и укупни холестерол.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas