Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Четири намирнице за равнији стомак: Уврстите их у јеловнике - Могу убрзати метаболизам

Могу помоћи и при смањењу надутости у гасова

1692257857_shutterstock_2013103448.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Зачини и зачинско биље су већ вековима цењени због својих кулинарских и лековитих својстава. Од живахних нијанси босиљка до расхлађујућег мириса менте, свет зачинског биља обухвата разнолику лепезу укуса, а његове предности се протежу даље од кухиње.
Било да се ради о чајевима, зачинима или зачинским биљкама, постоји раскошна палета благотворних дејстава које оне могу имати за нашу виталност.
Издвојићемо 4 зачина који ће вам овог лета дати затегнут и раван стомак, поред свих других ефеката који ће вас одушевити.

ЂУМБИР

Ђумбир, пикантан и ароматичан корен, одавно је познат по свом потенцијалу да подржи добру пробаву. Његова активна једињења, као што је гингерол, поседују антиинфламаторна и антиоксидативна својства која помажу у смиривању дигестивног система, смањењу надимања и ублажавању гастроинтестиналне нелагодности. Укључивање ђумбира у вашу исхрану, било кроз чајеве, нарендане у оброцима или као зачин, може помоћи у стимулисању варења, побољшању апсорпције хранљивих материја. Поред тога помоћи ће вам и код ублажавања ндутости стомака
Ђумбир има термогена својства, што значи да помаже у повећању телесне температуре и убрзавању метаболизма, што може довести до повећаног сагоревања калорија. Може да потисне апетит и смањи жељу за храном, помаже у контроли уноса калорија, а такође помаже у варењу и може смањити надимање и нелагодност, промовишући равнији изглед стомака.

ЗЕЛЕНИ ЧАЈ

Зелени чај је познат по својствима која побољшавају здравље, јер је богат антиоксидантима познатим као катехини. Зелени чај је има улогу у јачању метаболизма и подстицању оксидације масти. Ова једињења могу помоћи у побољшању способности тела да сагорева калорије и масноће, доприносећи контроли тежине и смањењу обима струка. Поред тога, благи диуретички ефекат зеленог чаја може помоћи у смањењу задржавања воде и надимања, додатно подржавајући изглед равнијег стомака.

КАЈЕНСКА ПАПРИКА

Кајенска паприка, ватрени зачин познат по свом посебном укусу, има потенцијалну везу са сагоревањем вишка масних наслага са стомака. Показало се да њењо активно једињење, капсаицин, има термогена својства која могу привремено повећати брзину метаболизма и подстаћи тело да сагорева више калорија. Укључивањем кајенске паприке у своје оброке или пића, потенцијално можете побољшати процесе сагоревања масти и допринети контроли тежине.

ЦИМЕТ

Његова активна компонента, цинамалдехид, проучавана је због своје способности да побољша метаболичке процесе, што потенцијално доводи до побољшаног сагоревања калорија и управљања тежином. Штавише, цимет може помоћи у стабилизацији нивоа шећера у крви повећањем осетљивости на инсулин, што може играти улогу у смањењу складиштења масти око стомака.
Стабилизацијом нивоа шећера у крви, цимет може смањити жељу за слатком и висококалоричном храном. Цимет такође може побољшати варење, што може помоћи у напорима за смањење тежине.

Важно је нагласити да иако ове биљке могу да понуде одређене предности за губитак тежине, оне нису тренутна решења. Одржив губитак тежине је резултат избалансиране исхране, доследне физичке активности и усвајања здравих навика.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas