Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ДАР ПРИРОДЕ

Сладак, а добар као лек: Путер од кикирикија једите ујутру и не плашите се најгорих болести

Жене које редовно једу путер од кикирикија могу да смање ризик од карцинома дојке за чак 39 одсто - показало је истраживање научника Харварда.

1631185293_kikirki-buter.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Стручњаци су код 9.000 припадница лепшег пола пратили навике у исхрани када су дошлио до ових података.

Прочитајте још: ПЕТ РАЗЛОГА због којих свако јутро треба да поједете 4 НАТОПЉЕНА бадема

Путер од кикирикија смањује шансу за карцином дојке

Први циклус испитивања се односио на време од 9. до 15. године девојчице, а онда су после четири године даме одговарале на питања у вези са прегледом и здрављем груди.

На основу добијених резултата истраживачи су закључили да су испитанице које су јеле две порције путера од кикирикија недељно имале готово 40 одсто мању вероватноћу да ће до 30. године добити неки облик злоћурдних промена на дојкама.

Путер од кикирикија једите ујутру

И то није све путер од кикирикија има мононезасићене масти (80%), мноштво влакана, протеина и то чини да онај ко га једе дуго осећа ситост. Добар је и за изградњу и опоравак мишића.

Обично се једе за доручак, јер даје енергије за цео дан.

Прочитајте још: ВАТРЕНИ ТОНИК ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Комбинација јабуковог сирћета и рена УБИЈА сваки вирус! (РЕЦЕПТ)

Пошто садржи висок проценат незасићених масноћа, око 49%, утиче на холестерол у крви тако што смањује ниво лошег, а повећава добар холестерол. Путер од кикирикија повећава присуство олеинске киселине и тиме спречава зачепљење артерија и штити од срчаних болести.

Умереном конзумацијом путера од кикирикија смањује се ризик од срчаних болести чак два пута!

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas