· · Коментара: 0
ЗДРАВИ КАО ДРЕН

ВАТРЕНИ ТОНИК ЗА ЈАЧИ ИМУНИТЕТ: Комбинација јабуковог сирћета и рена УБИЈА сваки вирус! (РЕЦЕПТ)

Да ли сте знали да је до 80% вашег имунолошког система у цревима?

1630483458_pjimage--1-.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Sow the Land

Заједно са пробиотицима и ензимима за варење, ферментирани производи попут кимчија, комбухе, јогурта, кефира и сировог киселог купуса одличан су начин за повећање добрих микроба у цревима. Ово заузврат помаже јачању имунолошког система.

Исхрана богата влакнима нахраниће и оне добре мале раднике. Уз ову супер запањујућу корист, постоји и огроман бонус на ватрени напитак направљен од куркуме. Куркума је позната по томе што делује противупално. 

Прочитајте још: ПЧЕЛИЊИ ВОСАК: Ево зашто треба да га имате у кући и осам начина како да га употребите!

Ватрени оксимел

Ово пиће је сладак тоник који подстиче имунолошки систем са моћним састојцима који су познати по својим својствима стимулације имунолошког система: јабуково сирће, бели лук, рен, ђумбир, лук, мед и зачинско биље.

Постоје бројне варијације овог концепта, на пример оно што обично користим када осетим благу иритацију грла: мед са пасираним ченом белог лука и бибером. Оригинални рецепт направила је Роузмари Гладстонун 1970 -их. Њена визија је била да научи уметност размишљања о храни као леку. Ватрени напитак потиче из класе тоника оксимела Грка и Перзијанаца који су у свом најосновнијем облику сирће и мед. „Оки“ = киселина и „мел“ = мед.

Које су предности ватреног оксимела?

  • Јабуково сирће је одлично средство за варење
  • Рен је моћан против загушења синуса
  • Ђумбир помаже при варењу, мучнини и инфекцијама
  • Бели лук је антимикробни и антибактеријски
  • Лук је сличан белом луку
  • Бибер помаже у стимулацији имунолошког система
  • Мед делује умирујуће и противупално
  • Ако користите сирови мед, он има своје антибактеријске особине

Рецепт

Састојци:

  • 1/2 шоље танко насецканог ђумбира
  • 1/2 шоље ољуштеног, свежег рена, насецканог на коцкице
  • 1 главица белог лука, ченови здробљени и нарендани
  • 3 гранчице рузмарина
  • 2 чили папричице преполовљене по дужини
  • 1 кашичица бибера у зрну
  • 2 штапића цимета
  • 1 лимун исечен на комаде
  • 1/2 наранџе, исечене на комаде
  • 2 шоље јабуковог сирћета
  • 1/2 шоље меда

Ставите ђумбир и рен на дно 1-литарске тегле или сличне стаклене посуде која се може затворити. Додајте бели лук, рузмарин, чили, бибер у зрну, цимет; затим додајте комадиће лимуна и наранџе, притискајући надоле да се састојци сабију. Додајте сирће, додајући још по потреби да потпуно потопите састојке и напуните теглу. Затворите теглу (ако користите метални поклопац, ставите комад папира између тегле и поклопца да бисте спречили корозивну реакцију са сирћетом). Чувати на хладном и тамном месту, мућкајући неколико секунди сваки дан или два, најмање 3 недеље и до 6 недеља.

Процедите кроз газу или ситно сито; одбацити чврсте материје. Умешајте мед. Чувати у затвореној амбалажи у фрижидеру до 1 месеца.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљите Коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.