· · Коментари: 0
ЛЕПОТА И НЕГА

Славни ТРАВАР Мурис Мисиги открива: Рецепт за хитну помоћ против упорних БОРА

Мурис Мисиги сматра се једним од наjцењенијих травара прошлог века

1644178934_travar.png
Фото: Depositphotos

Мурис Мисиги сматра се једним од наjцењенијих травара прошлог века, који је женама као хитну помоћ против бора саветовао маску и напитак од јечма који данас имају потпуно оправдану научну позадину у помлађивању.

Прочитајте још: Да ли се ЈОГА сматра вежбањем? Ако желите да сагорите калорије постоји посебна врста

Рецепт за маску против бора

Састојци:

  • 200 грама јечма
  • облози, газа

Припрема и примена маске:

У литар воде кухајте 200 грама јечменог зревља око 1 сат. Згњечите га у кашу и пасирајте кроз фино платно, газу. Скупите процеђену теченост. Преосталу кашу нанесите на лице и држите 20 минута. Очистите лице. Затим ставите на лице облоге од процеђене течности и држите их неких 15 минута и попијте 1 чашу те течности.

Прочитајте још: 15 најчешћих заблуда о ЗДРАВЉУ: Многе ће изненадити сазнање да неки поступци немају никаквог учинка!

Поступак поновите најмање једном недељно. Лице ће вам бити предивно, сјајно и глатко, а боре видљиво смањене!

Додатни савет славног травара

За облоге и напитке покушајте наизменично да користите једне од следећих приправака:

Прочитајте још: "Умрећу с ожиљком због Данилове несреће": Наташа Беквалац отворила душу о БИВШИМ МУЖЕВИМА

  • чај од цветова моравке
  • чај од латица црвене или дивље руже
  • чај од листова или цветова дивље биљке дан-ноћ 
  • чај од цветова липе 
  • чај од листова и цветова љубичице 

Зашто је јечам генијалан против бора?

Прочитајте још: Смели аутфит у ОСМОЈ ДЕЦЕНИЈИ: Верица Ракочевић у џомбастим чизмама и кратком капуту изгледа као ТИНЕЈЏЕРКА (ФОТО)

Јечам обилује незасићеним масним киселинама. Садржи витамине А, Д, Е и веће количине витамина Б12, који је иначе редак у биљкама. Богат је и минералима попут калијума, магнезијума, цинка, гвожђа, фосфора, кобалта, флуора и јода. Јечам је богат и пантотенском киселином, витамин Б5, која има кључну улогу у стварању еритроцита и полних хормона.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.