Oglas
· · Komentari: 0

Da li se JOGA smatra vežbanjem? Ako želite da sagorite kalorije postoji posebna vrsta

Jogi je jedna od najstarijih vežbi na svetu, a odgovor na pitanje "da li se smatra vežbnjem" je definitivno, da.

1643984693_9f233e8c3b66760fa0e7006e7c2aab590e141398.jpg
Foto: Deposit
Oglas

Joga ne samo da sagoreva kalorije i pokreće mišiće kombinacijom poza za jačanje i istezanje već nas usredsređuje na disanje kako bismo se opustili. Tako da joga je odlična za smanjenje stresa i istezanje mišića.

Ne kvalifikuju se sve vrste joge kao nešto blisko kardio treningu, ali vrste poput vinjasa, snaga i bikram smatraju se umerenom fizičkom aktivnošću jer su fizički izazovne.

Pročitajte još: HALI BERI ovako TRENIRA: Koristi samo peškir, a njen tener dao je svima korisne savete za vežbanje (VIDEO)

Postoji toliko mnogo vrsta joge i moguće je pronaći obaj stil koji je pravi za vas, u zavisnosti od  interesovanja i nivoa kondicije. Takođe možete postepeno povećavati intenzitet tokom vremena. Dodavanje joge u vašu dnevnu rutinu će pođednako koristiti vašem umu i telu.

Vrste joge za sagorevanje kalorija

U zavisnosti od vaših ciljeva, možete odabrati različite nivoe intenziteta joge. Opuštajuća joga kao što su hatha i Iiengar fokusiraju se na disanje i osnovne pokrete, ali drugi oblici joge mogu da vas nateraju da se znojite i da pomognu da dobijete više zategnuto telo.

Ako je vaš cilj da sagorite kalorije i poboljšate izdržljivost, trebalo bi da probate vinjasu. Ovaj trening za celo telo povećava proizvodnju toplote, poboljšava koncentraciju i poboljšava kardiovaskularno zdravlje svojim brzim i kontinuiranim pokretom koji se fokusira na svaki mišić na telu, piše The List.


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas