· · Komentari: 0
LEPOTA I NEGA

Slavni TRAVAR Muris Misigi otkriva: Recept za hitnu pomoć protiv upornih BORA

Muris Misigi smatra se jednim od najcenjenijih travara prošlog veka

1644178934_travar.png
Foto: Depositphotos

Muris Misigi smatra se jednim od najcenjenijih travara prošlog veka, koji je ženama kao hitnu pomoć protiv bora savetovao masku i napitak od ječma koji danas imaju potpuno opravdanu naučnu pozadinu u pomlađivanju.

Pročitajte još: Da li se JOGA smatra vežbanjem? Ako želite da sagorite kalorije postoji posebna vrsta

Recept za masku protiv bora

Sastojci:

  • 200 grama ječma
  • oblozi, gaza

Priprema i primena maske:

U litar vode kuhajte 200 grama ječmenog zrevlja oko 1 sat. Zgnječite ga u kašu i pasirajte kroz fino platno, gazu. Skupite proceđenu tečenost. Preostalu kašu nanesite na lice i držite 20 minuta. Očistite lice. Zatim stavite na lice obloge od proceđene tečnosti i držite ih nekih 15 minuta i popijte 1 čašu te tečnosti.

Pročitajte još: 15 najčešćih zabluda o ZDRAVLJU: Mnoge će iznenaditi saznanje da neki postupci nemaju nikakvog učinka!

Postupak ponovite najmanje jednom nedeljno. Lice će vam biti predivno, sjajno i glatko, a bore vidljivo smanjene!

Dodatni savet slavnog travara

Za obloge i napitke pokušajte naizmenično da koristite jedne od sledećih pripravaka:

Pročitajte još: "Umreću s ožiljkom zbog Danilove nesreće": Nataša Bekvalac otvorila dušu o BIVŠIM MUŽEVIMA

  • čaj od cvetova moravke
  • čaj od latica crvene ili divlje ruže
  • čaj od listova ili cvetova divlje biljke dan-noć 
  • čaj od cvetova lipe 
  • čaj od listova i cvetova ljubičice 

Zašto je ječam genijalan protiv bora?

Pročitajte još: Smeli autfit u OSMOJ DECENIJI: Verica Rakočević u džombastim čizmama i kratkom kaputu izgleda kao TINEJDžERKA (FOTO)

Ječam obiluje nezasićenim masnim kiselinama. Sadrži vitamine A, D, E i veće količine vitamina B12, koji je inače redak u biljkama. Bogat je i mineralima poput kalijuma, magnezijuma, cinka, gvožđa, fosfora, kobalta, fluora i joda. Ječam je bogat i pantotenskom kiselinom, vitamin B5, koja ima ključnu ulogu u stvaranju eritrocita i polnih hormona.

BONUS VIDEO:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.