· · Коментари: 0
ЗДРАВЉЕ

Сок од црвеног лука - сва благотворна својства чаробног напитка

Сок од лцрвеног ука један је од најбољих напитака који ће подићи и ојачати ваш имунитет

1623940106_crveni-luk-1.jpg
Фото: Пиxабаy

Иако се многима сама помисао на овакав неки напитак  гади, због његових лаготворних својстава, сигурно ћете пожелети да га свакодневно пијете.

Прочитајте још: ШОКАНТНИ подаци - РАСТЕ отпорност на АНТИБИОТИКЕ: Широм Европе сваке године УМРЕ најмање 33.000 људи због тога

Сок од лука ће ојачати ваш имунитет, побољшати циркулацију, али и смањити ризик од кардиоваскуларних болести.

Припрема

У блендер убаците лук или га наредајте, а потом исцеедите сок рукама и процедите кроз газу. Због веома лошег ускуса, многим људима није пријатно да га пију, па га често користе за друге сврхе.

Коса

Најбољи домаћи лек против перути и за раст косе. Многе истраживања су показала да наношењем свежег сока од црвеног лука на косу можете значајано побољшати и убрзати раст косе и погустити ретку косу.

Фото: Пиxабаy

Жутица

Стари народи су црвеним луком лечили жутицу. Лук исеците на четвртине и потопите у лимунов сок и оставите преко ноћи. Овај сок следећи дан пијте са мало соли и бибера.

Крварење из носа

Да бисте зауставили крв, само укапајте у нос 3 до 4 капи сока од лука и крварење ће престати.

Грозница

Ако имате грозницу, прехладу и са њима и температуру, узмите сок од лука и нанесите на чело (натопите памучну крпу соком од лука). Ова облога ће извући температуру и грозница ће бити ублажена.

Екцем

Сок од црвеног лука делује против гљивица, умирује кожу и ублажава симптоме врло брзо.

Прочитајте још: Руски травар Дмитриј Јуровски саветује: Ови напици опскрбиће тело потребним витаминима

Камен у бубрегу

Помешајте млак сок од лука и мало шећера. Попијте тај напитак пар пута у току дана.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.