Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВОЋЕ

Свеж или у виду сока: АНАНАС је ЕФЕКТНИЈИ од сирупа за кашаљ

Све добробити ананаса су ту.

1608905779_Depositphotos_78258926_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Чудесно и лековито воће ананас садржи бромелин, ензим са противупалним својствима, лако се бори против инфекција и убија бактерије. Сок од свежег ананаса доказано је и до пет пута ефектнији од сирупа против кашља.

Најбоље је да користите свеже исцеђени сок, али може послужити и онај у маркетима 100 процентни.

Само једна чаша сока од ананаса садржи готово 50 посто наших дневних потреба за витамином Ц. Добијате врло важне ензиме, који регулишу метаболизам и стварање енергије у телу.

Прочитајте још: Природом до превенције срчаних обољења: Чајеви који могу да помогну

Путем чистог цеђеног сока можете унети и чисти бромелин, који је означен као агенс кључан у свим противупалним процесима (увелико помаже и код артритиса).

Један је од најпопуларнијих суплемената у Немачкој, одобравају га за лечење упала и отока носа и синуса после операција или повреда.

У овом воћу има много магнезијума, минерала који је врло важан за ткива и кости, као и за бољу апсорпцију калцијума.

Бромелин раствара протеине, које је често тешко пробавити, па изазивају проблеме са затвором. Зато вам ананас може помоћи да побољшате пробаву, уз то богат је влакнима, па брзо и ефиксано чисти црева.

Прочитајте још: Пробајте ЧАРОБНИ ПРАХ који је десет пута бољи од зеленог чаја

Фото: Депозит

Такође, спада и у природне диуретике, добар је за бубреге и избацивање штетних токсина из тела.

Девојке и жене које имају проблема са болним менструацијама требале би да пију сок од ананаса. Већ помињани бромелин има аналгетска својства и може помоћи да ублажите болове.

Борац против акни

А како је ананас богат витамином Ц одличан је и борац против акни. Можете се решити акни, па и ожиљака од акни ако будете користили чисти сок до ананаса као тонер или само га нанесите на лице, оставите да се осуши, па оперите хладном водом.

Прочитајте још: Бели лук и ђумбир: Овога пута није ЛЕК за грло и прехладу, већ за ГЉИВИЦЕ НА НОКТИМА

Против кашља

Ако патите од кашља, који није повезан са озбиљнијим стањем, попут упале плућа увек радије попијте чисти сок од ананаса него сируп против кашља.

Делотворнији је, а донијеће вам опоравак брже. Умириће болно грло и лакше ћете избацити шлајм.

Истраживања су показала да природне мешавине са ананасом увелико помажу пацијентима који имају туберколозу, проблеме са шлајмом, зачепљењима синуса, кашљем, кијањем и инфекцијама.

Прочитајте још: ЧУВЕНИ лекар МОЛОХОВ се куне у КРАЉА ЈЕСЕНИ и ЦАРА ЗИМЕ: Руси лече 20 БОЛЕСТИ белим кореном!

Ево како да направите тај природни сируп, који је помогао и најугроженијим пацијентима.

Помешајте:

  • 250 мл свежег сока од ананаса, 
  • 1/4 шоље свеже исцеђеног сока лимуна, 
  • комад корена ђумбира (дуг око 7 цм, нарендан), 
  • једну кашику меда и пола кашичице кајенске паприке 

Узимајте два до три пута на дан по 1/4 шоље. Понављајте сваки дан док се симптоми не повуку.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas