· · Komentari: 0
VOĆE

Svež ili u vidu soka: ANANAS je EFEKTNIJI od sirupa za kašalj

Sve dobrobiti ananasa su tu.

1608905779_Depositphotos_78258926_s-2019.jpg
Foto: Depozit

Čudesno i lekovito voće ananas sadrži bromelin, enzim sa protivupalnim svojstvima, lako se bori protiv infekcija i ubija bakterije. Sok od svežeg ananasa dokazano je i do pet puta efektniji od sirupa protiv kašlja.

Najbolje je da koristite sveže isceđeni sok, ali može poslužiti i onaj u marketima 100 procentni.

Samo jedna čaša soka od ananasa sadrži gotovo 50 posto naših dnevnih potreba za vitaminom C. Dobijate vrlo važne enzime, koji regulišu metabolizam i stvaranje energije u telu.

Pročitajte još: Prirodom do prevencije srčanih oboljenja: Čajevi koji mogu da pomognu

Putem čistog ceđenog soka možete uneti i čisti bromelin, koji je označen kao agens ključan u svim protivupalnim procesima (uveliko pomaže i kod artritisa).

Jedan je od najpopularnijih suplemenata u Nemačkoj, odobravaju ga za lečenje upala i otoka nosa i sinusa posle operacija ili povreda.

U ovom voću ima mnogo magnezijuma, minerala koji je vrlo važan za tkiva i kosti, kao i za bolju apsorpciju kalcijuma.

Bromelin rastvara proteine, koje je često teško probaviti, pa izazivaju probleme sa zatvorom. Zato vam ananas može pomoći da poboljšate probavu, uz to bogat je vlaknima, pa brzo i efiksano čisti creva.

Pročitajte još: Probajte ČAROBNI PRAH koji je deset puta bolji od zelenog čaja

Foto: Depozit

Takođe, spada i u prirodne diuretike, dobar je za bubrege i izbacivanje štetnih toksina iz tela.

Devojke i žene koje imaju problema sa bolnim menstruacijama trebale bi da piju sok od ananasa. Već pominjani bromelin ima analgetska svojstva i može pomoći da ublažite bolove.

Borac protiv akni

A kako je ananas bogat vitaminom C odličan je i borac protiv akni. Možete se rešiti akni, pa i ožiljaka od akni ako budete koristili čisti sok do ananasa kao toner ili samo ga nanesite na lice, ostavite da se osuši, pa operite hladnom vodom.

Pročitajte još: Beli luk i đumbir: Ovoga puta nije LEK za grlo i prehladu, već za GLJIVICE NA NOKTIMA

Protiv kašlja

Ako patite od kašlja, koji nije povezan sa ozbiljnijim stanjem, poput upale pluća uvek radije popijte čisti sok od ananasa nego sirup protiv kašlja.

Delotvorniji je, a donijeće vam oporavak brže. Umiriće bolno grlo i lakše ćete izbaciti šlajm.

Istraživanja su pokazala da prirodne mešavine sa ananasom uveliko pomažu pacijentima koji imaju tuberkolozu, probleme sa šlajmom, začepljenjima sinusa, kašljem, kijanjem i infekcijama.

Pročitajte još: ČUVENI lekar MOLOHOV se kune u KRALJA JESENI i CARA ZIME: Rusi leče 20 BOLESTI belim korenom!

Evo kako da napravite taj prirodni sirup, koji je pomogao i najugroženijim pacijentima.

Pomešajte:

  • 250 ml svežeg soka od ananasa, 
  • 1/4 šolje sveže isceđenog soka limuna, 
  • komad korena đumbira (dug oko 7 cm, narendan), 
  • jednu kašiku meda i pola kašičice kajenske paprike 

Uzimajte dva do tri puta na dan po 1/4 šolje. Ponavljajte svaki dan dok se simptomi ne povuku.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.