Oglas
· · Komentari: 0
EFIKASNO

Probajte ČAROBNI PRAH koji je deset puta bolji od zelenog čaja

Podstiče metabolizam i brže sagorevanje masnoća.

1608634284_Depositphotos_179550848_s-2019.jpg
Foto: Depozit
Oglas

Ako želite da svoju kafu, čaj, smuti ili jela učinite super zdravim i da vam tromost i nedostatak energije nestanu kao rukom odneseni, onda će "čarobni" prah matcha koji potiče iz Japana biti najbolji izbor.

Matcha prah, fino mleveni prah listova zelenog čaja, sa pravom je svrstan u superhranu jer će vas njegovi sastojci ispuniti energijom i udahnuti vam novi život. 

Matcha nastaje od procesuiranih listova zelenog čaja koji su mrvljenjem pretvoreni u fini prah. Prah se zatim prosejava i muti sa vrućom vodom. 

Pročitajte još: Imaju više GVOŽĐA od mesa, a jeftiniji su!

Za razliku od drugih zelenih čajeva, grmovi matche se 20 dana pre žetve prekriju kako bi se zaštitili od direktnog sunca.

Poreklo
Ova praksa pravljenja matcha praha nastala je u Kini oko 10. veka, ali najbolja matcha dolazi iz Japana. Čak je i drevna tradicija ispijanja čaja nastala u 12. veku u Japanu izgrađena upravo oko matcha praha slavnog po svom prepoznatljivom i posebnom ukusu. 

Na taj način podstiče se proizvodnja hlorofila koji listovima daje tamniju, življu nijansu zelene, a povećava se i proizvodnja L-teanina, amino-kiseline koja je prirodni sastojak biljke čaja i nekih vrsta gljiva.

Ovaj sastojak zaslužan je i za osobinu čaja da istovremeno smiruje i stimuliše.

Pročitajte još: Starinski recept od BELOG LUKA i MEDA je kombinacija koja će vas zaštiti od virusa i prehlada!

Uz to, matcha podstiče metabolizam i brže sagorevanje masnoća, pomaže pri regulaciji i održavanju optimalnog nivoa šećera u krvi i smatra se 10 puta snažnijim od običnog zelenog čaja. Upravo zato je matcha prah idealan za pravljenje u obliku kafe, čaja, smutija, ali i kao dodatak raznim jelima.

Foto: Depozit

Priprema matche u obliku čaja:

U šoljicu stavite kašiku matcha praha, dodajte 2, 3 kašike tople vode i razmutite prah dok se zapeni. Dodajte tople vode do vrha šoljice, promešajte i popijte.

Pročitajte još: Sočna, SLATKA, a ne goji! Pa, šta je to?

Priprema matche u obliku kafe:

Razmutite matcha prah u šoljici i zagrejte 2 decilitra mleka. Sipajte polovinu toplog mleka u šoljicu s matchom, a polovinu u manju bočicu i snažno mućkajte dok ne postignete gustu, kremastu teksturu pene. Sipajte penu u napitak, malo promešajte i matcha kafa je gotova. Po želji ukrasite matcha prahom.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas