Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРИРОДНА МЕДИЦИНА

Упознајте се са магичним ПЕРШУНОМ и свим његовим благодетима

Ова биљка ће заменити цео асортиман апотеке ако почнете да је користите свакодневно

1677104040_299278_shutterstock-784925455_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Першун је доступан током целе године. Ослоните се на њега што чешће и што је више могуће и никакав недостатак витамина вам не прети.

Најпре, купите дугачку кутију која одговара целој прозорској дасци и напуните је различитим сортама першуна. Прво, прозорска даска ће изгледати необично сликовито, а друго, нећете морати да плаћате 5 гривни по гомили сваки дан - све је при руци.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Першун садржи више витамина Ц него лимун. По садржају каротена није инфериоран са шаргарепом. Садржи све витамине Б, ензимске супстанце, фолну киселину, као и калијум, фосфор, гвожђе, натријум и магнезијум. Витамина лепоте А (бета-каротен) и Е (токоферол) у 100 грама першуна чак 5,4 и 3,7 милиграма респективно. Моно- и дисахариди на 100 грама - чак 6,8! 

Једна веза першуна дневно ће спасити вашу везу од сексуалних скандала. Ово је посебно тачно ако мушкарац има болест простате. 

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Здробљено семе першуна се користи за болну менструацију и њена кршења. Инфузија биљке помаже у побољшању лактације код дојиља. Нашла је широку примену у козметологији. Одлично је средство за влажење коже око очију, освежава и тонизира кожу лица, помаже у борби против бора. Одлично избељује пеге, ублажава црвенило коже и лечи акне. Једноставно исецкајте свеже зачинско биље, покапајте лимунов сок и мало маслиновог уља и нанесите ову мешавину на лице.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Сок од першуна има терапеутски ефекат код болести генитоуринарног система, са нефритисом, помаже да се отарасе камена у бубрегу. Такође се користи за очне болести и оштећен вид. Инфузија лишћа ће помоћи у јачању имунолошког система. За облоге и лосионе од модрица, убода пчела и комараца користи се свеж сок. Инфузија здробљених семена першуна помаже код надимања и побољшава варење. Као диуретичко и антиспазмодичко дејство, можете користити инфузију здробљених семена или сецканог корена першуна. За све ово довољно вам је 100 грама свежег биља или кашичица семена.

Лош задах?

Постоје стотине начина, а жвакање свежих листова першуна је један од њих. Одједном се испоставило да се приближава важан састанак, а при руци - ништа осим першуна?

Ако вас мучи чињеница да ваши зуби не добијају жељену белу боју, а још нисте одлучили да идете на радикално избељивање, направите себи „пасту за зубе“ од першуна. Осушите биље и корен (или купите готову осушену мешавину), помешајте у размери 1:1 са ситно млевеном морском сољу и оперите зубе овом мешавином уместо уобичајене пасте. После 10-14 дана, са изненађењем ћете приметити да вам је осмех постао много светлији - зуби су вам избељени за 2-3 тона, десни су ојачане, а мирис из уста нестаје.

Ако се повредите, а немате ништа при руци, уберите гранчицу першуна, исперите, исецкајте и ставите на рану под завојем. Урадите исто за чиреве, уједе оса и комараца

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas