Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЛЕК ИЗ ПРИРОДЕ

Уживате у укусима масне, зимске хране? Без бриге, ово је пет природних препарата за ПРВУ ПОМОЋ код отежаног варења

Хладнији дани захтевају и промењен начин исхране, прилагођен временским условима.

1638741705_shutterstock_1668139105.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Проблеми са варењем касније узрокују низ непријатних симптома попут надутости у пределу стомака, грчева, болова, гасова и пробадања. Надутост може бити врло непријатан гастроинтестинални проблем и све више се људи сусреће са њиме. Као симптом јавља се из различитих разлога.

Прочитајте још: Да ли партнеру треба признати превару? Психолог саветује да добро размислите због ЈЕДНОГ разлога

Гастритис, односно појачано лучење желудачне киселине и појава бактерије Хелико пyлори у желуцу могу бити озбиљни узрочници надутости и поремећене цревне микрофлоре. Запаљенске болести црева попут улцерозног колитиса или  Кронове болести, или пак често дијагностикован „синдром нервозних црева“ могу такође бити узрочници надутости стомака. 

Надутост је често праћена појавом дијареје или опстипације – затвора, грчева, гасова, претакања у цревима, пробадањем и другим непријатним симптомима...

Синдром нервозних црева је изузетно распрострањен функционални проблем који се јавља код све већег броја људи, а последњих година примећена је права епидемија ове појаве, посебно у земљама развијеног света. Надутост је често праћена појавом дијареје или опстипације – затвора, грчева, гасова, претакања у цревима, пробадањем и другим непријатним симптомима.

Прочитајте још: Мудри, наивни или радознали: Број паса који видите на слици открива колико сте МЕНТАЛНО ЗРЕЛИ

Бели лук

Против гасова се можете борити и са увек верним белим луком. Пробајте са супом од белог лука или скувајте специјални “чај”. Нарендајте бели лук и кувајте га у води неколико минута, а после додајте мало бибера и семенки кима. Оставите да закува још кратко, па процедите. Оставите да се охлади на собној температури, па пијте два до три пута на дан.

Целер

Прочитајте још: Опушта мишиће и умирује тело: Јесте ли чули за ЧАЈ од БАНАНЕ?

За припрему лековитог напитка узмите три кашике сувог иситњеног лишћа целера (шест кашика свежег) прелијте литром кључале воде. Процедите и пијте по једну кашику три-четири пута дневно пре јела. Овај одвар ослобађа од гасова и побољшава рад желуца и црева.

Прочитајте још: Од ове три биљке никада нисте очекивали да ЧИСТЕ ВАЗДУХ, а препоручују их чак научници НАСА

Лимун и семе седмолиста

Додајте кашику семена биљке седмолист у кашику лимуновог сока и једите ову пасту после оброка. Људи који болују од надутости и надимања могу осећати тренутни ефекат. Овај природни лек је веома добар за проблеме са гасовима.

Прочитајте још: Свака веза пролази кроз ПЕТ ФАЗА, али већина парова остане заглављено у ТРЕЋОЈ

Ђумбир и бели лук

То је један од најкориснијих и ефикасних природних лекова за надимање. Исцедите сок од ђумбира и белог лука и помешајте га са млаком водом. Можете додати мед како бисте побољшали укус. Ова мешавина је један од најефикаснијих природних лекова за људе који болују од надутости и надимања.

Рицинусово уље

Додајте кашику рицинусовог уља у чашу млаког млека. Попијте овај природни лек за надимање када патите од желудачних проблема за врло брзо олакшање.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas