Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВ НАПИТАК

Опушта мишиће и умирује тело: Јесте ли чули за ЧАЈ од БАНАНЕ?

Чај од банане је идеалан лек за несаницу.

1631615128_banana-315885_1280.jpg
фото: Пиксабеј
Oglas

Готово да не постоји особа која не воли ово жуто, тропско воће, које нам је доступно током целе године. Може се јести сама за себе, или као састојак многих торти, колача или воћних купова.

Поред широке примене у исхрани, банане могу утицати и на здравље. Захваљујући високом проценту калијума, банане снижавају крвни притисак. Богате су и натријумом, због чега су добар диуретик и помажу елиминисање накупљене сувишне течности у организму.

Прочитајте још: Једини ПРАВИ рецепт за БАНАНА ХЛЕБ: Амерички колач који је идеалан за слатки доручак или ужину

Банане побољшавају расположење, а нарочито су добре после дијареје, јер враћају изгубљене минерале.

Међутим, ово моћно воће има још једну намену за коју мало људи зна.

Уколико имате проблема са несаницом, и не можете тако лако да утонете у сан, чај од банане ће вам бити од велике помоћи. Уместо лекова за спавање, направите овај здрав напитак, који ће вам опустити мишиће, и умирити тело.

Рецепт за чај од банане

Од састојака за овај чај, требаће вам једна банана, пола литра воде, прстохват цимета по укусу, а можете додати и мало меда.

Припрема:

Банану добро оперите, али је немојте гулити, већ јој само одсеците крајеве, и ставите у кључалу воду да се кува десет мунута. Кад је банана скувана, извадите је из воде, а воду оставите да се охлади.

Чај попијте сат времена пре спавања.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas