Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
АЛТЕРНАТИВНА МЕДИЦИНА

Високе температуре изазивају ПРОШИРЕНЕ ВЕНЕ на ногама! Спречите их са ова три препарата (РЕЦЕПТ)

Отицање и болови у ногама могу бити последица проширених вена

1655763202_summer-g3c0f1c7ea_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Отицање ногу, проширене вене и испуцали капилари су истовремено и естетски и здравствени проблем. У чак 60 одсто случајева доминантан је наследни фактор у првој и другој генерацији. Високе температуре током лета погоршавају постојеће стање, посебно ако имате вишак телесне тежине, као и због утицаја хормона.

Прочитајте још: Сестра Јелисавете Орашанин пресликана је глумица: Два пута ћете погледати слику (ФОТО)

Проширене вене не морају увек да боле, али углавном доводе до осећаја замора и тежине у ногама. У случају да морате да радите током летњих месеци неопходно је да предузмете нешто што ће Вам умањити тегобе.

Доносимо вам три природна препарата за решење проблема упаљених и натечених вена у ногама.

Маслиново уље 

Маслиново уље путем топикалне примене појачава циркулацију крви и смањује упалу. Истовремено, болови ишчезавају и кретање постаје лакше. Када се користи у исхрани, служи као одличан извор здравих масноћа и антиоксиданаса који не дозвољавају слободним радикалима да стварају штету на здравим ткивима у телу.

Прочитајте још: Шта стоји иза традиције на венчањима "нешто старо, нешто ново"? Обичај који траје вековима

Помешајте кашику екстра девичанског маслиновог уља и кашику уља на бази витамина Е. Смешу загрејте, а затим је нанесите на болне вене на ногама. Радите ово сваког дана 1 до 2 пута дневно.

Першун 

Першун садржи рутин који игра кључну улогу у јачању крвних судова и елиминисању непријатних болова код проблема са венама на ногама.

Прочитајте још: Требало би да научите да ЋУТИТЕ О ОВИХ 5 СТВАРИ - одмах ће вам кренути у животу

Пет минута кувати шаку свежег першуна у 200 милилитара воде. Склонити суд са стране и оставити садржај да се прохлади па га процедити и додати у течност кап етеричног уља руже и кап етеричног уља на бази невена. Одложити добијен лек у фрижидер да мирује неколико минута, а затим помоћу памучне вате или туфера нанети га на угрожено подручје. Понављати сваког дана.

Алое вера

Алое вера има умирујућ ефекат и кожа је брзо упија што је значајно за смањење тегоба код болних вена у пределу ногу. Умањују се и осећај пецкања, постојећа упала и иритација.

Прочитајте још: Класици који не излазе из моде: Које моделе ФАРМЕРКИ увек можете обући (ФОТО)

Чашу гела из листа биљке алоа вера помешати са 100мл јабуковог сирћета и једном већом шаргарепом. Све састојке измиксати у блендеру да би добили пасту коју ћете нанети на захваћене вене и испрати после 30 минута стајања. Радите ово свакодневно.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas