Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
исхрана

Зашто је ЈОГУРТ једна од кључних намирница за развој ИМУНИТЕТА?

Научници су открили нове добробити овог мечног производа. Погледајте зашто нам је јогурт толико важан у исхрани!

1618661632_Depositphotos_208993002_s-2019.jpg
Фото: Депосит
Oglas

Многи људи конзумирају јогурт јер су свесни његових добробити због калцијума, пробиотика и беланчевина, али и због врло лаке употребе.

Једна од сталних забринутости око млечног јогурта је да се, као и за неке друге производе од млека, сматрало да изазивају упале у телу, што може довести до неких инфекција, болести и поремећаја.

Прочитајте још: Шампињони су најбољи другови човека који држи ДИЈЕТУ

Сада је израелска студија открила да пробиотици у производима од јогурта заправо могу смањити упалу и ојачати имунолошки систем, пише Еат Тхис.

За људе који јогурт сматрају здравом, поузданом прехрамбеном намирницом, сада постоје одлилчне вести. Наиме, двоје истраживача који су спровели универзитетску студију у Израелу открили су да молекуле из пробиотика у кефиру (течни напитак који је врло сличан јогурту) значајно смањују ниво заражености агенса који узрокује колеру.

У накнадној студији, научници су открили да су исти молекули деловали и као противупална сила против неких модела вирусних болести.

Прочитајте још: Руси "одлепили" за гардеробом од КОПРИВЕ И КОНОПЉЕ: Тканине спречавају РАК КОЖЕ, а верује се да постоје и друга лековита својства

- Наше истраживање први пут осветљава механизам помоћу ког ферментисани млеком пробиотици могу заштитити од патогених инфекција и помоћи имуном систему - рекао је професор Раз Јелинек, потпредседник за истраживање и развој на Универзитету Бен Гурион на Негеву.

Ово ће вероватно довести до нових истраживања због већег разумевања, али у међувремену, налази ове студије могли би бити још један разлог више због ког ћете конзумирати јогурт.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas