Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

Баците ЛЕКОВЕ ЗА СМИРЕЊЕ! Умирите се и опустите уз ПРИРОДНЕ ЧАЈЕВЕ

Уколико сте напети, непрестано сте под стресом или се налазите у осетљивој животној ситуацији, лекови за смирење не морају бити решење проблема. Уместо тога, окрените се природи...

1601503889_caj.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Иако је употреба биљака у лечењу мањих тешкоћа и побољшању стања организма одавно позната, самолечење биљкама се не препоручује посебно код стреса код старијих корисника.

Прочитајте још: ТРИ РЕЦЕПТА др Бранимира Несторовића за лечење најчешћих болести у Србији СВИМА ДОСТУПНИ

Уколико пијете лекове за неку основну хроничну болест, биљке могу да утичу на дејство терапије, као и на статус обољења.  Активне супстанце у биљним препаратима нису агресивне и не доводе до стварања навике, што представља њихову основну предност у односу на лекове.

Кад је реч о чајевима за смирење, поменућемо неке опште познате биљке од којих се он прави - матичњак, мајчина душица и жалфија. Најбољи ефекат се, међутим, постиже њиховом комбинацијом.

Прочитајте још: ТРИ РЕЦЕПТА др Бранимира Несторовића за лечење најчешћих болести у Србији СВИМА ДОСТУПНИ

Чај од мајчине душице

Мајчина душица је у саставу многих лекова и препарата управо због благотворног дејства на нервни систем. Ублажава напетост, и побољшава квалитет сна. Ова биљка у свом саставу има танине и етарско уље. Чај од мајчине душице добар је за миран сан, а једна шоља чаја дневно позитивно ће утицати на ваш организам.

Фото: Pixabay

Прочитајте још: Чувени ваљевски травар ГОРАН каже: За јесен спремите ТРИ биљне мешавине и нема страха од КОРОНЕ

Осим чаја, мајчина душица може да послужи и за припремање благотворних купки, а уживање у оваквој купки може да послужи за миран сан и одлично опуштање пре спавања.Ч

ај од мајчине душице прави се уобичајено, тако што кашику чаја ставите у 200 милилитара кључале воде и када одстоји двадесетак минута и процедите и попијете. 

Чај од матичњака ће смирити и ублажити напетост нерава.

Чај од матичњака

Ова биљка је од давнина позната по томе што  смањује стрес и појачава концентрацију. Чај за смирење од матичњака се користи и против несанице. Веома је лековит за пробавни тракт, нарачито за желудац.

Чај од матичњака ће смирити и ублажити напетост нерава. Чај од матичњака припрема се од свежих и сушених листова. Прелити кашичицу ове биљке са 250 милилитара вреле воде и оставити да се прохлади поклопљено око 10 минута. Процедити и уживајте у опуштајућем мирису и укусу у вечерњим сатима.

Прочитајте још: Регулише крвни притисак и чува ЗДРАВЉЕ МОЗГА! Ево коју ВОЋКУ морате појести већ данас

Матичњак може да се комбинује са камилицом, валеријаном и наном и ова комбинација може да се пије два пута дневно.

Жалфија се не сме користити у великим дозама

Чај од жалфије

Жалфија је медитеранска биљка са јаким дејством по питању смиривања лупања срца, грчева цријева али и код високе температуре. Не сме се користити у великим дозама.

Чај од жалфије припрема се тако што се једна кашичица осушене или свеже биљке прелије са 400 милилитара воде па се потом кува у води око 20 минута.

Конзумира се једном дневно у поподневним часовима. Пре коришћења овог напитка неопходна је консултација са лекаром јер чај од жалфије јер може да оштети функције јетре.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas