· · Коментари: 0
ИСТРАЖИВАЊА

Експеримент: Жене су после масне хране радиле задатке и резултат је био ПОРАЖАВАЈУЋИ

Научници из Санкт Петербурга су на прагу два велика открића: лековитог пива и утицаја масне хране на интелигенцију.

1614078990_Depositphotos_30160839_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото

У Санкт Петербургу, научници са Одељења за биотехнологију Универзитета ИТМО, раде на стварању лековитог пива. Нова врста пенастог пића ће потпомагати варење, уништавати патогене и лечити болести желудачно-цревног тракта.

Прочитајте још: Живимо у ЗАБЛУДИ! Откривамо да ли је кључ ДОБРОГ ИЗГЛЕДА шта једемо или када једемо?

У саставу пива налази се тропски квасац који је пре сто година открио француски микробиолог Хенри Боулард током свог путовања у Индију и Кину. Локални становници су му тада поклонили неки необични квасац и објаснили да он помаже у борби са колером. Научник је закључио да је у питању пробиотик.

У саставу пива налази се тропскки квасац

Током дугог времена овај квасац се сматрао леком против дијареје. Али руски научници су направили корак напред и пронашли начин да створе лековито "пиво-кефир" од тропског квасца. Експерименти су још увек у току. Ако истраживачи успеју, свет ће добити нови еликсир здравља - ефикасан, а јефтин.

Фото: Пиксабеј

Анти-паметна храна

Масна храна смањује интелигенцију: научници су доказали да когнитивне способности падају чак и након једног масног оброка.

Прочитајте још: 6 МАГИЧНИХ КРИСТАЛА: Донеће добре вибрације, позитивну енергију и благостање

То су показале студије, у којима је учествовало 50 жена. Даме су добиле ручак са високим садржајем засићених масти. Оброк се састојао од чизбургера, кобасица, помфрита, масног соса, путера - и имао је енергетску вредност од 930 калорија. Након ручка, учеснице експеримента добиле су да реше неке задатке на компјутеру.

Након масног ручка жене су за 11% биле лошије

Испоставило се да су резултати теста након масног ручка били за 11% гори него резултати испитивања после оброка са назасићеним мастима (риба, маслиново уље, авокадо).

Прочитајте још: 6 неочекиваних лекова за ЗУБОБОЉУ: Сви их имамо у кући и невероватно помажу

Негативни ефекат масне хране на когнитивне способности примећен је већ након једног експеримента. Научници тврде да се, у случају сталног конзумирања нездравих намирница, интелигенција смањује још драстичније.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.