Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПРОБАЈТЕ

Чим ПРОКЛИЈА спреман је РЕЂУВЕЛАК: Магични напитак за ИМУНИТЕТ и чаролија за СТОМАК

Нездрава исхрана, лоша екологија, антибиотици и друга "хемија", па још и корона! Руси неће дочекати "други талас короне" без овог пића.

1601039295_redjuvelakdasd.png
Фото: Руски травар
Oglas

Ма колико се трудите да ојачате одбрамбени систем организма, нећете успети ако имате проблем са пробавом.

Нездрава исхрана, лоша екологија, антибиотици и друга "хемија" - све су то фактори ризика који негативно утичу на цревну микрофлору. Међутим, микробиом је пресудан за стање имунитета. Да би га вратили у нормалу, направите ређувелак - природни пробиотик који потпомаже варење.

Прочитајте још: ТРИ РЕЦЕПТА др Бранимира Несторовића за лечење најчешћих болести у Србији СВИМА ДОСТУПНИ

Литвански лек
Ређувелак је напитак од ферментисаних житарица или поврћа. Изумела га је Ен Вигмор, Литванка која је одрасла у САД и много је допринела популаризацији здраве исхране.

Ређувелак је постао веома тражен и модеран прво међу припадницима вегетаријанства, али сада рецепте овог напитка међусобно деле буквално све америчке и европске домаћице.

Укус је специфичан...

Иако је укус ређувелака доста специфичан, многи га воле - с обзиром да он веома повољно утиче на здравље.

Прочитајте још: Чувени ваљевски травар ГОРАН каже: За јесен спремите ТРИ биљне мешавине и нема страха од КОРОНЕ

Фото: Руски травар

Лековита својства ређувелака:

  • Бори се с лошим бактеријама у цревима и делује као природан антибиотик
  • Ствара у цревима здраву микрофлору која помаже варењу
  • Има антиупално дејство
  • Садржи пуно витамина групе Б, Ц и Е

Рецепти:

Ређувелак од житарица

Ставите у стаклену теглу чашу пшенице, хељде или овса и прелијте са три чаше филтриране воде.

Оставите осам сати да се натапа. Након тога процедите житарице кроз газу и поново додајте три чаше чисте филтриране воде. Мењајте воду на осам сати док се не појаве клице на житарицама.

Мењајте воду док се не појаве клице.

Проклијале житарице добро оперите па прелијте са шест чаша чисте филтриране воде. Поклопите теглу газом и оставите 2-3 дана да одстоји на тамном месту. Након тога процедите напитак и ставите у фрижидер. Пијте пола чаше ређувелака три пута дневно пола сата пре јела.

Прочитајте још: Регулише крвни притисак и чува ЗДРАВЉЕ МОЗГА! Ево коју ВОЋКУ морате појести већ данас

Фото: Руски травар

Ређувелак од купуса

Пола килограма свежег купуса исецкајте па ставите у блендер. Прелијте купус са 800 мл воде и иситните смесу у блендеру. Преспите масу у стаклену теглу и поклопите газом.

Повремено мешајте смесу, када замирише - готов је!

Оставите од три до пет дана да одстоји на тамном сувом месту на собној температури. Повремено промешајте смесу. Када напитак замириши на кисели купус процедите га и ставите у фрижидер.

Више рецепата прочитајте у ШТАМПАНОМ издању РУСКОГ ТРАВАРА

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas