Oglas
· · Komentari: 0
PROBAJTE

Čim PROKLIJA spreman je REĐUVELAK: Magični napitak za IMUNITET i čarolija za STOMAK

Nezdrava ishrana, loša ekologija, antibiotici i druga "hemija", pa još i korona! Rusi neće dočekati "drugi talas korone" bez ovog pića.

1601039295_redjuvelakdasd.png
Foto: Ruski travar
Oglas

Ma koliko se trudite da ojačate odbrambeni sistem organizma, nećete uspeti ako imate problem sa probavom.

Nezdrava ishrana, loša ekologija, antibiotici i druga "hemija" - sve su to faktori rizika koji negativno utiču na crevnu mikrofloru. Međutim, mikrobiom je presudan za stanje imuniteta. Da bi ga vratili u normalu, napravite ređuvelak - prirodni probiotik koji potpomaže varenje.

Pročitajte još: TRI RECEPTA dr Branimira Nestorovića za lečenje najčešćih bolesti u Srbiji SVIMA DOSTUPNI

Litvanski lek
Ređuvelak je napitak od fermentisanih žitarica ili povrća. Izumela ga je En Vigmor, Litvanka koja je odrasla u SAD i mnogo je doprinela popularizaciji zdrave ishrane.

Ređuvelak je postao veoma tražen i moderan prvo među pripadnicima vegetarijanstva, ali sada recepte ovog napitka međusobno dele bukvalno sve američke i evropske domaćice.

Ukus je specifičan...

Iako je ukus ređuvelaka dosta specifičan, mnogi ga vole - s obzirom da on veoma povoljno utiče na zdravlje.

Pročitajte još: Čuveni valjevski travar GORAN kaže: Za jesen spremite TRI biljne mešavine i nema straha od KORONE

Foto: Ruski travar

Lekovita svojstva ređuvelaka:

  • Bori se s lošim bakterijama u crevima i deluje kao prirodan antibiotik
  • Stvara u crevima zdravu mikrofloru koja pomaže varenju
  • Ima antiupalno dejstvo
  • Sadrži puno vitamina grupe B, C i E

Recepti:

Ređuvelak od žitarica

Stavite u staklenu teglu čašu pšenice, heljde ili ovsa i prelijte sa tri čaše filtrirane vode.

Ostavite osam sati da se natapa. Nakon toga procedite žitarice kroz gazu i ponovo dodajte tri čaše čiste filtrirane vode. Menjajte vodu na osam sati dok se ne pojave klice na žitaricama.

Menjajte vodu dok se ne pojave klice.

Proklijale žitarice dobro operite pa prelijte sa šest čaša čiste filtrirane vode. Poklopite teglu gazom i ostavite 2-3 dana da odstoji na tamnom mestu. Nakon toga procedite napitak i stavite u frižider. Pijte pola čaše ređuvelaka tri puta dnevno pola sata pre jela.

Pročitajte još: Reguliše krvni pritisak i čuva ZDRAVLJE MOZGA! Evo koju VOĆKU morate pojesti već danas

Foto: Ruski travar

Ređuvelak od kupusa

Pola kilograma svežeg kupusa iseckajte pa stavite u blender. Prelijte kupus sa 800 ml vode i isitnite smesu u blenderu. Prespite masu u staklenu teglu i poklopite gazom.

Povremeno mešajte smesu, kada zamiriše - gotov je!

Ostavite od tri do pet dana da odstoji na tamnom suvom mestu na sobnoj temperaturi. Povremeno promešajte smesu. Kada napitak zamiriši na kiseli kupus procedite ga i stavite u frižider.

Više recepata pročitajte u ŠTAMPANOM izdanju RUSKOG TRAVARA

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas