Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
РУСКА МЕДИЦИНА

Најпознатији РУСКИ ПСИХОТЕРАПЕУТ открива: Седам златних правила који ће вам ПРЕОКРЕНУТИ ЖИВОТ

Као лекар, психијатар Андреј Курпатов је веровао да становништво земље још није спремно да реши све своје менталне проблеме. У ту сврху почео се бавити популаризацијом науке...

1634654811_psiho.png
Фото: YouTubeScreenshot/Andrey Kurpatov
Oglas

Прихватање одговорности за свако учињено или неучињено дело једно је од кључних правила успешног живота сваког човека. Морамо променити однос према животу, сагледати свет онакав какав он јесте, одрекнемо се илузија и нађемо истинска решења. Овако говори Андреј Курпатов, творац савременог модела психологије и аутор неколико десетина монографија, руководилац једног од најбољих психотерапеутских центара у Русији, саветник је Савезне скупштине Руске Федерације за питања психолошке културе и психичког здравља.

Андреј Курпатов један је од најславнијих лекара, који су утицали у брзом развоју и напретку психијатрије на подручју Руске Федерације. О његовом знању и утицају говори и чињеница да је решио свој здравствени проблем, инвалидитет када је био везан за кревет због неуроинфекције.

Никада не пребацујте одговорност за оно што вам се догађа у животу на леђа другог

- Разумем да постоји константно искушење да кривите некофа другог, то је можда и најлакше и тиме оправдавате себе. Али моћ ћете наћи онда када будете потпуно прихватили да сте аутор свих својих неуспеха и креатор свих својих успеха.

Прихватите чињеницу да не можете променити прошлост – готово је

- Можемо утицати само на будућност, а она зависи од тога шта радимо сада. Не очекујте да ће ваше будуће ја бити умољиво. Морате радити најбоље оно што можете да би вам се будућност смешила. Дакле, проблем није у ревизији прошлости, није у потрази за кривцима, већ у томе да треба да осетимо личну одговорност за сопствени живот.

Одбаците илузију да можете променити друге и прихватите их какви јесу

- Подсвесно, сви имамо ту наивну илузију да можемо некога променити. Као резултат тога, патимо јер не можемо то спровести у дело. Само околности могу променити људе, све остало је само перцепција преваре. Допустите другима да буду различити, да буду оно што јесу. У неком тренутку, можда ћете чак почети уживати у њима.

Најважније у животу јесте да се научимо да уживамо у пружању могућности другима да се искажу, да постигну "најбоље" резултате у сфери коју су изабрали. Управо такав однос према другима може, под један, да нам донесе праву, опипљиву корист, а под два, да се претвори у онај гест који ће нас саме подићи у сопственим очима. И напротив, уласком у борбу за лидерство осуђујемо себе на осећање незадовољства. Зато и морамо да се као ватре бојимо борбе, а не пораза.

Људима смо потребни јаки 

- Никоме не требате када сте слаби, уморни, када патите или када сте несрећни. Ако се људи претварају да вас воле када сте слаби, само вас лажу. Немојте подлагати таквим лажима. Једноставно се сложите са апсолутношћу овог правила, издахните, покушајте да се орасположите. 

Сви наши поступци имају последице

- У ствари, ми увек бирамо,  не шта ћемо радити, већ што ће изаћи као резултат наших поступака. Зато, увек размишљајте о последицама. Тако ће бити мање глупих ствари које вам се догађају у животу.

Радите оно што је вама заиста важно

- Ако се питате што је смисао живота, најверојатније сте помало депресивни. Оно што је најважније није „смисао живота“, већ осећај да живите свој живот смислено. Радите оно што сматрате да вам је од велике важности. Не заборавите да се подсетите на то с времена на време. Немојте слепо пратити успех, само зато што већина око вас то ради. Ако једноставно радите оно што осећате да је важно, успех ће вам сигурно доћи.

Немојте трошити време и енергију на оне којима није стало до вас или на оне који вас не воле

- У овом свету, постоји много људи којима се свиђате и с којима би живот била потпуна радост. Само немојте бити затворена и сумњичава особа. Верујте ми,  отвореност и доброта ће вам помоћи да добијете све добробити.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas