Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
НАРОДНА МЕДИЦИНА

Најпознатији стручњак народне медицине Генадиј Петрович Малахов открива: Једна биљка за све БОЛОВЕ У КОСТИМА (РЕЦЕПТ)

Како тврди овај поборник народне медицине, зглобови и кости нас боле зато што се временом у њима накупе калцификати соли које би требало избацити

1648320231_molohov.png
Фото: YouTubeScreenshot
Oglas

Најбољи хербалиста на свету, чувени руску стручњак у области народне медицине и аутор бројних стручних књига, Генадиј Петрович Малахов открива један од најбољих природни лекова за учестале болове у зглобовима и костима. Како објашњава овај поборник народне медицине, зглобови и кости нас боле зато што се временом у њима накупе калцификати соли које би требало избацити. Доносимо његов рецепт за природни лек од ловора за бол у костима и зглобовима, пре свега чишћење соли из костију.

Прочитајте још: Мистерија Стоунхенџа је КОНАЧНО РЕШЕНА - стручњаци успели да открију чему је служио (ФОТО)

Овај рецепт за чишћење соли из организма који је веома једноставан. Ову куру лечења би, међутим, требало спровести, по могућству, након чишћења дебелог црева. Рецепт се заснива на лековитим својствима ловоровог листа. 

Ловорово уље користи се за лечење болова у ушима, модрица, истегнућа. Снажно аналгетско деловање етерично уље ловора чини готово незаменљивим састојком у терапији болова.

Лековити ловоров лист помаже у смањењу нагомилане токсичности у организму, па се користи као природни лек за избацивање воде. Поред тога, органска једињења у саставу ловоровог листа су врло ефикасна у регулисању дигестивних поремећаја, нарочито за смиривање раздражљивих црева. Неки од сложенијих протеина у нашој савременој исхрани тешко су пробављиви, али јединствени ензими у ловоровим листовима могу битно олакшати овај процес. Јединствена комбинација антиоксиданата и органских једињења у ловоровом листу – фитонутријенти, катехини, линалоол, штите тело од слободних радикала који здраве ћелије мутирају у канцерогене.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Ловорово уље користи се за лечење болова у ушима, модрица, истегнућа. Снажно аналгетско деловање етерично уље ловора чини готово незаменљивим састојком у терапији болова. Ловор се користи и против главобоље јер садржи партенолиде, супстанце које благотворно делују на мигрену.

Такође, ова биљка успешно се бори и против реуме, а болове у зглобовима можете лако уклонити облогом од ловоровог уља које лако можете и сами направити. Згњечите у авану 20 грамасвежих (зрелих) бобица ловора које ћете прокувати 15 минута у 1 литар кључале воде. Добијени сок процедите кроз платнену крпу и оставите да се охлади. Са површине покупите уље и помешајте га с кашичицом несољене свињске масти. Добијену смесу добро промешајте и чувајте у стакленој или пластичној теглици. На болно место утрљавајте добијену мешавину, у танком слоју, два до три пута дневно.

Прочитајте још: Зашто се каже "КАО ДА ЈЕ ПАО С КРУШКЕ"? Нећете веровати какво значење се везује за ову воћку

Болне израслине на ногама, односно чукљеве, такође, можете лечити овом намирницом. Узмите 5 великих ловорових листа, иситните их и залијте са 100 милилитара 70% алкохола (или домаћом ракијом). Оставите да одстоји недељу дана, после процедите. Добијеном смесом мажите чукљеве, али пре тога добро напарите ноге у топлој води (3 литар воде и 1 кашика соде бикарбоне). Затим обришите ноге, намажите, обујте кратке памучне чарапе и лезите.

Рецепт за куру за избацивање соли из кости и зглобова

Увече, у 300 милилитара кључале воде спуустити 5 грама ловоровог лишћа које је најбоље иситнити. Кувати пет минута, скинути са шпорета и ставити да одстоји целу ноћ. Сутрадан процедити и пити, по мало, у малим гутљајима током целог дана. Никако не испити цео раствор одједном, јер може изазвати компликације и крварење. Три ноћи заредом правити раствор од ловора и пити три дана.

После паузе од седам дана кура се може поновити. За хроничне болести зглобова и костију раствор пити пет дана.

Током споровођења куре са ловором, немојте се уплашити ако приметите да вам је мокраћа црвена и да често мокрите. То је уобичајено, будући да соли у организму почињу интензивно да се растварају и тако надражују мокраћну бешику.

После две недеље, престаће да вас боле зглобови и кости и видећете да је цео коштани систем постао покретљивији. То значи да је лечење ловором успело. Ако осећате и даље болове – поновите куру.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas