· · Komentari: 0
NARODNA MEDICINA

Najpoznatiji stručnjak narodne medicine Genadij Petrovič Malahov otkriva: Jedna biljka za sve BOLOVE U KOSTIMA (RECEPT)

Kako tvrdi ovaj pobornik narodne medicine, zglobovi i kosti nas bole zato što se vremenom u njima nakupe kalcifikati soli koje bi trebalo izbaciti

1648320231_molohov.png
Foto: YouTubeScreenshot

Najbolji herbalista na svetu, čuveni rusku stručnjak u oblasti narodne medicine i autor brojnih stručnih knjiga, Genadij Petrovič Malahov otkriva jedan od najboljih prirodni lekova za učestale bolove u zglobovima i kostima. Kako objašnjava ovaj pobornik narodne medicine, zglobovi i kosti nas bole zato što se vremenom u njima nakupe kalcifikati soli koje bi trebalo izbaciti. Donosimo njegov recept za prirodni lek od lovora za bol u kostima i zglobovima, pre svega čišćenje soli iz kostiju.

Pročitajte još: Misterija Stounhendža je KONAČNO REŠENA - stručnjaci uspeli da otkriju čemu je služio (FOTO)

Ovaj recept za čišćenje soli iz organizma koji je veoma jednostavan. Ovu kuru lečenja bi, međutim, trebalo sprovesti, po mogućstvu, nakon čišćenja debelog creva. Recept se zasniva na lekovitim svojstvima lovorovog lista. 

Lovorovo ulje koristi se za lečenje bolova u ušima, modrica, istegnuća. Snažno analgetsko delovanje eterično ulje lovora čini gotovo nezamenljivim sastojkom u terapiji bolova.

Lekoviti lovorov list pomaže u smanjenju nagomilane toksičnosti u organizmu, pa se koristi kao prirodni lek za izbacivanje vode. Pored toga, organska jedinjenja u sastavu lovorovog lista su vrlo efikasna u regulisanju digestivnih poremećaja, naročito za smirivanje razdražljivih creva. Neki od složenijih proteina u našoj savremenoj ishrani teško su probavljivi, ali jedinstveni enzimi u lovorovim listovima mogu bitno olakšati ovaj proces. Jedinstvena kombinacija antioksidanata i organskih jedinjenja u lovorovom listu – fitonutrijenti, katehini, linalool, štite telo od slobodnih radikala koji zdrave ćelije mutiraju u kancerogene.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Lovorovo ulje koristi se za lečenje bolova u ušima, modrica, istegnuća. Snažno analgetsko delovanje eterično ulje lovora čini gotovo nezamenljivim sastojkom u terapiji bolova. Lovor se koristi i protiv glavobolje jer sadrži partenolide, supstance koje blagotvorno deluju na migrenu.

Takođe, ova biljka uspešno se bori i protiv reume, a bolove u zglobovima možete lako ukloniti oblogom od lovorovog ulja koje lako možete i sami napraviti. Zgnječite u avanu 20 gramasvežih (zrelih) bobica lovora koje ćete prokuvati 15 minuta u 1 litar ključale vode. Dobijeni sok procedite kroz platnenu krpu i ostavite da se ohladi. Sa površine pokupite ulje i pomešajte ga s kašičicom nesoljene svinjske masti. Dobijenu smesu dobro promešajte i čuvajte u staklenoj ili plastičnoj teglici. Na bolno mesto utrljavajte dobijenu mešavinu, u tankom sloju, dva do tri puta dnevno.

Pročitajte još: Zašto se kaže "KAO DA JE PAO S KRUŠKE"? Nećete verovati kakvo značenje se vezuje za ovu voćku

Bolne izrasline na nogama, odnosno čukljeve, takođe, možete lečiti ovom namirnicom. Uzmite 5 velikih lovorovih lista, isitnite ih i zalijte sa 100 mililitara 70% alkohola (ili domaćom rakijom). Ostavite da odstoji nedelju dana, posle procedite. Dobijenom smesom mažite čukljeve, ali pre toga dobro naparite noge u toploj vodi (3 litar vode i 1 kašika sode bikarbone). Zatim obrišite noge, namažite, obujte kratke pamučne čarape i lezite.

Recept za kuru za izbacivanje soli iz kosti i zglobova

Uveče, u 300 mililitara ključale vode spuustiti 5 grama lovorovog lišća koje je najbolje isitniti. Kuvati pet minuta, skinuti sa šporeta i staviti da odstoji celu noć. Sutradan procediti i piti, po malo, u malim gutljajima tokom celog dana. Nikako ne ispiti ceo rastvor odjednom, jer može izazvati komplikacije i krvarenje. Tri noći zaredom praviti rastvor od lovora i piti tri dana.

Posle pauze od sedam dana kura se može ponoviti. Za hronične bolesti zglobova i kostiju rastvor piti pet dana.

Tokom sporovođenja kure sa lovorom, nemojte se uplašiti ako primetite da vam je mokraća crvena i da često mokrite. To je uobičajeno, budući da soli u organizmu počinju intenzivno da se rastvaraju i tako nadražuju mokraćnu bešiku.

Posle dve nedelje, prestaće da vas bole zglobovi i kosti i videćete da je ceo koštani sistem postao pokretljiviji. To znači da je lečenje lovorom uspelo. Ako osećate i dalje bolove – ponovite kuru.

Bonus video:

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.