Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ИЗ ПРИРОДЕ

Руска докторка има решење: Једноставни, природни рецепти против НЕСАНИЦЕ

Решење је у биљкама.

1604488817_Depositphotos_63935751_s-2019.jpg
Фото: Депозит
Oglas

Да бисмо повратили снагу и одморили се, наука каже да нам је потребно у просеку седам сати квалитетног сна. Под тим се мисли да лако утонемо у сан, да спавамо чврсто и да се брзо и лако будимо. Ипак, не полази нам свима ово за руком увек, а ако није реч о озбиљнијем и дуготрајнијем проблему који захтева одлазак лекару, можете да пробате неки од природних рецепата за несаницу из збирке др Елене Владимировне Корсун.

Матичњак и лаванда смањују напетост

Ако је тешко заспати због брига, тешких мисли које смењују једна другу, ако није могуће заборавити догађаје од претходног дана и смирити се, увече узети умирујућа, успављујућа, антиспазмотичка средства од лековитог биља са прохладним укусом као што су срдачица, матичњак и лаванда.

Прочитајте још: ТЕШКО ЗАСПИТЕ? Ево лаког, БРЗОГ и једноставног РЕШЕЊА

Помоћи ће и лековито биље које побољшава венску циркулацију главе попут јагорчевине и котрљана

Најлепше би било пред спавање уронити у купку са умирујућим лековитим биљем иђиротом, хмељем и божуром. По правилу, ово биље се користи увече јер максимални ефекат постижу у другој половини дана и пред спавање.

Прочитајте још: НАСПАВАЈТЕ се! Само 30 МИНУТА МАЊЕ СНА дневно мења СВЕ и изазива подложност многим БОЛЕСТИМА

Поточњак помаже код премора

Уколико се увече осећате малаксало, ако сте толико уморни да вам је тешко да заспите, препоручује се лековито биље које побољшава крвоток у артерији главе, као што су поточњак, видац и пуцавци.

Поточнак Фото: Депозит
Нарушавање рада мозга због уобичајених брига најочигледније је у тренутку тоњења у сан, и због тога треба пити неку количину овог биља и у току дана

Прочитајте још: СПАВАТЕ и МРШАВИТЕ? Могуће је, ако примените ових 5 савета

  •  15 г травки срдачице прелити са 200 мл кипуће воде и оставити да одстоји 20–30 минута. Узимати по кашику 3–5 пута дневно.
  •  20 г травки матичњака прелити чашом кипуће воде и оставити 15–20 минута. Узимати по кашику 3–4 пута дневно.
  • Тек опале латице јагорчевине кувати као чај (кашичицу на чашу) и попити сат времена пре спавања.
  •  2–6 г травки гороцвета прелити увече чашом кипуће воде, ујутру процедити и пити по кашику 3–4 пута дневно после јела.

    Прочитајте још: Зашто је важно отићи на СПАВАЊЕ ПРЕ ПОНОЋИ? Доктори дају објашњење

Брђанка
Брђанка, моравка или планинска арника позната и као моравка, брђанка, вепровац и вучји зуб је је планинска, ароматична биљка. Планинска арника се користи у лечењу рана, при чему ублажава болове и поспешује њихово зацељивање. Користи се и у лечењу грла, а са другим лековитим биљкама у лечењу упале плућа, тифуса слабости срца.

Арника за миран сан

Ако се будите ненаспавани рано ујутру, у шест, пет или четири сата, по правилу све раније и раније и преврћући се, можда је реч о поремећају циркулације када се при лежању јавља бол и осећај тежине у глави. Неопходно је да преко дана, и посебно ноћу, узимате препарате кестена, арнике, травки преслице, јагорчевине, котрљана.

Прочитајте још: Знате ли шта би се догодило када би ЧОВЕК ПРЕСТАО ДА СПАВА? Одговор је ЗАСТРАШУЈУЋ

Лек на бази арнике пробуђује срчану активност, појачава функцију срца и шири крвне судове срца. Најбоље дејство има напитак – 10 г цветова прелити чашом кипуће воде, загрејати до кључања, скинути са шпорета и после сат времена процедити. Узимати по кашику 3 пута дневно.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas