Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

ЧОКОЛАДА и друга храна која ће мозгу дати довољно енергије да ПРЕЖИВИ ПОНЕДЕЉАК

Ово је супер храна за мозак која нам је свима потребна.

1667159088_broccoli-sprouts-g05c03f270_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Када осетите потпуни недостатак енергије, тада и сама рука посеже за висококалоричном храном, што даје привремено емоционално задовољство. Мозак заиста воли висококалоричну храну, али нездрава храна повећава склоност агресији, смањује отпорност на стрес, па чак и доприноси забораву. Штавише, амерички истраживачи са Универзитета Јејл открили су да конзумирање пуно масти изазива упалу у мозгу и доводи до депресије. Истовремено, ако мало избалансирате исхрану и додате јој суперхрану за мозак из нашег избора, можете вратити енергију која недостаје.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Чоколада

Овде је реч о црној чоколади, без орашастих плодова или пуњења. За разлику од многих аналога млека са свим врстама адитива, садржи фосфор, који стимулише мозак; калцијум, који помаже у одржавању здраве косе, зуба и костију; витамини Б, Б2, који доприносе раду централног нервног система. Још једна важна предност црне чоколаде су флавоноиди, који јачају зидове крвних судова и смањују ризик од настанка крвних угрушака. Мала кришка чоколаде након главног оброка помоћи ће вам да се концентришете, активирате радни капацитет, побољшате расположење, али цела табла ће погоршати ваше благостање.

Спанаћ

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Нутриционисти саветују да редовно додајете спанаћ у исхрану. Делује умирујуће на нервни систем, помаже у борби против сезонске депресије, а такође има и тоник. Спанаћ доприноси снабдевању ћелија кисеоником, побољшава когнитивне функције, јача имуни систем и делује противупално. Велика количина антиоксиданата, каротеноидних једињења штити организам од болести попут дијабетеса, васкуларних болести и спречава гојазност. 

Цитрус

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Цитрусно воће ће такође помоћи да се орасположи и садржи многе корисне супстанце и елементе у траговима, фолну киселину, калијум, гвожђе, калцијум, витамин Ц. Цитруси помажу да будете активнији током дана, промовишу губитак тежине, а такође побољшавају перформансе. Стога нутрициониста посебно препоручује укључивање поморанџе или грејпфрута у исхрану за оне који су стално у канцеларији, у близини рачунара и лаптопа.

Јабуке

Без обзира шта нам кажу, јабуке су и даље најбоља ужина од свих, поготово ако нема времена да се поједе пун оброк. Ово воће је 80% воде, остало су угљени хидрати, влакна и органске киселине. Али ипак, непожељно је користити га на празан стомак, попут цитруса, посебно за оне који имају пептички чир, гастритис, гастроинтестиналне проблеме и повећану киселост желуца.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas