Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ЗДРАВЕ НАМИРНИЦЕ

Храните се ЗДРАВО: Зимске намирнице које утичу на ИМУНИТЕТ и ЕНЕРГИЈУ

Нутриционисти саветују како да се храните током зиме.

1639660975_salad-g48d33f69f_1280.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

За оптимално функционисање имуног система тело мора да добије довољно енергије и хранљивих материја. Нутриционисткиња Ники Кларк саветује које намирнице је потребно уврситити у зимске јеловнике како би организам био отпоран на инфекције и имунити систем постао јачи.

Прочитајте још: Може да изазове НЕМИР, АНКСИОЗНОСТ и НЕСАНИЦУ: Када ЗЕЛЕНИ ЧАЈ постаје опасан?

"Нездрава исхрана може угрозити способност организма да се избори са инфекцијама. Да бисте ојачали имунитет, у исхрану додајте храну богату витаминима и другим важним хранљивим материјама“, тврди нутриционисткиња и саветује које намирнице треба конзумирати зими.

Купус

Купус је поврће које је богато витаминима А, Ц и К, који помажу у јачању имунитета.

"Купус је богат антиоксидансима попут витамина Ц, који помаже у борби против оксидативног оштећења у телу. Оксидативна оштећења играју улогу у многим болестима", тврди нутриционисткиња.

Спанаћ

Спанаћ садржи висок ниво витамина Ц и богат је извор антиоксиданата који побољшавају способност имуног система да се бори против инфективних агенаса.

Куркума

Конзумирање куркуме јача имуни систем и повећава одбрану организма од болести. Овај жути зачин је противупални и моћни антиоксиданс.

Осим тога, златно млеко са куркумом умирује грло приликом кашља и прехладе. Има имуностимулирајућ и окрепљујућ ефекат за цело тело.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas