Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
САВЕТИ

Идеалан начин за поподневно разбуђивање

Уколико не можете себи да приуштите поподневну дремку у том моменту, морате се отрести таквог осећаја

1629558755_spavanje.jpg
Фото: Пеxелс
Oglas

Постоје различити начини на које људи покушавају да се разбуде када их умор “нападне” у поподневним часовима док још имају обавезе које морају испунити.

Прочитајте још: Опада вам коса и боле леђа? Постоје још 4 показатеља да вам недостаје витамин Д!

Иако вам можда кафа делује као најлогичнији одговор – грешите. Није одговор ни неки други кофеински напитак, већ нешто потпуно другачије. Наиме, стручњаци су се бавили управо овим питањем и дошли су до закључка да је најбољи начин да добијете енергију која вам је потребна и која ће вас разбудити – пењање степеницама!

Довољно је да само 10 минута ходате по степеницама и осетићете налет енергије која ће вас сигурно разбудити много боље од било које количине кофеина.

Хроничан недостатак сна

Истраживање је спровео Универзитет Џорџија на студентима који су патили од хроничног недостатка сна. Део испитаника добио је кофеинске таблете, други део плацебо таблете, а трећи је требало да хода 10 минута дневно уз и низ степенице.

“Показало се како код прве две групе испитаника није било никакве разлике у томе како су се осећали, али они који су ходали имали су много више енергије и осећали су се снажније. Био је то осећај који се јавио одмах након вежбе и ефикасан је. Такав резултат није се могао постићи с 50 милиграма кофеина”, рекао је професор Патрик Џ. О’Конор.

Целокупно истраживање осмишљено је управо с вежбом коју људи лако могу да изведу на послу, али и на многим другим местима када нису у ситуацији да оду на неки спортски терен, салу или теретану.

Прочитајте још: Ослободите се стреса уз помоћ неколико ЛАКИХ вежби

“Многи на послу имају приступ степеницама, због чега је ова вежба идеална за све оне који током радног времена желе да се размрдају, али и разбуде”, додао је О’Конор.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas