Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОРИСНИ САВЕТИ

Како можете препознати да вашем телу НЕДОСТАЈЕ МАГНЕЗИЈУМ? Ево којом храном га можете надокнадити

Магнезијум је есенцијални елемент у траговима укључен у преко 300 биохемијских реакција. Одговоран је за многе процесе у телу и његово стање уопште...

1677969027_326324_shutterstock-1799057755_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Магнезијум може утицати на промене расположења, умор, нервну напетост, анксиозност, перформансе мишића, метаболизам глукозе и откуцаје срца. Обиље природног средства за смирење и антистресног минерала позитивно утиче на производњу енергије, апсорпцију глукозе, смирујући тело од нервног преузбуђења.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Са недостатком магнезијума, постоји стална летаргија и апатија, умор, раздражљивост, несаница, депресивно расположење, смањен апетит, повећана глукоза у крви, смањен имунитет.

Која храна обилује магнезијумом?

У просеку, људском телу је потребно око 400 милиграма магнезијума дневно. До магнезијума је лакше и поузданије доћи узимањем витамина и дијететских суплемената. Али то треба урадити тек након консултације са ендокринологом и проласка тестова, према чијим резултатима се бирају потребни лек и доза.

Прочитајте још: Откривамо 5 начина како да пијете више воде дневно

Ако још нисте посетили специјалисте, у исхрану можете укључити храну богату магнезијумом. Ово ће спречити недостатак елемената у траговима у телу:

  • ораси: индијски орашчићи, пињоли, бадеми;
  • морске алге;
  • семе: сунцокрет, бундева, сусам, ланено семе;
  • житарице: хељда, јечам, пшеница, раж;
  • банана;
  • лиснато зеленило: кисељак, спанаћ, рукола;
  • авокадо;
  • тамна чоколада;
  • махунарке: грашак, сочиво, црни пасуљ, леблебија;
  • броколи;
  • тофу;
  • риба: скуша, поллоцк, бранцин.

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

Такође можете пити природну магнезијумску воду, користити спрејеве и магнезијумове соли за купање, који помажу да се доза магнезијума провуче кроз кожу, што обезбеђује ефикаснију испоруку елемента у траговима ћелијама тела.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas