· · Коментари: 0
нега

Како можемо да искористимо ЧИЈА СЕМЕНКЕ за РАСТ КОСЕ? (РЕЦЕПТ)

Чија семенке су богате есенцијалним масним киселинама, протеинима, влакнима, витаминима и минералима.

1629278678_chia-seeds-4828071_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Поред бројих здравствених предности, користе се и за негу косе. Има их у маскама за косу, геловима и мелемима. Служи као природни омекшивач косе, па ће изгледати мекано и неговано.

Чија семенке за раст косе

Богате су омега-3 масним киселинама. Помажу у побољшању хидратације коже и баријерне функције. Чија семенке садрже протеине, па могу да појачају раст косе.

Прочитајте још: Црни лук је ПУН ВИТАМИНА, али ево које три ПОСЛЕДИЦЕ ваше тело може имати ако га редовно конзумирате

Имају више калцијума, фосфора и магнезијума од већине других намирница. Верује се да су ови минерали важни за текстуру косе.

Потребно:

  • Чиа семенке (4 шоље)
  • Филтрирана вода: 1 шоља
  • Алое вера гел: 1 кашика
  • Етерично уље према избору: неколико капи

Поступак:

Помешајте једну шољу филтриране воде са четири шоље чија семенки у чинији за мешање. Оставите смесу преко ноћи. Следећег дана пребаците смесу у шерпу. Загрејати је на средњој ватри 10 минута. Чија семенке потом процедити.

Прочитајте још: Глумица КЕЈТ ХАДСОН обишла МУЗЕЈ НИКОЛЕ ТЕСЛЕ: Ужива у Београду (ФОТО)

Помешајте кашику гела алое вере. Лагано умутите. Додајте неколико капи одабраног етеричног уља. Добро промешати. Нанесите гел  на влажну косу и оставите да одстоји 20 минута. На крају добро исперите, пише Стyлецразе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ
 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.