Oglas
· · Komentari: 0
nega

Kako možemo da iskoristimo ČIJA SEMENKE za RAST KOSE? (RECEPT)

Čija semenke su bogate esencijalnim masnim kiselinama, proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima.

1629278678_chia-seeds-4828071_1280.jpg
Foto: Pixabay
Oglas

Pored brojih zdravstvenih prednosti, koriste se i za negu kose. Ima ih u maskama za kosu, gelovima i melemima. Služi kao prirodni omekšivač kose, pa će izgledati mekano i negovano.

Čija semenke za rast kose

Bogate su omega-3 masnim kiselinama. Pomažu u poboljšanju hidratacije kože i barijerne funkcije. Čija semenke sadrže proteine, pa mogu da pojačaju rast kose.

Pročitajte još: Crni luk je PUN VITAMINA, ali evo koje tri POSLEDICE vaše telo može imati ako ga redovno konzumirate

Imaju više kalcijuma, fosfora i magnezijuma od većine drugih namirnica. Veruje se da su ovi minerali važni za teksturu kose.

Potrebno:

  • Čia semenke (4 šolje)
  • Filtrirana voda: 1 šolja
  • Aloe vera gel: 1 kašika
  • Eterično ulje prema izboru: nekoliko kapi

Postupak:

Pomešajte jednu šolju filtrirane vode sa četiri šolje čija semenki u činiji za mešanje. Ostavite smesu preko noći. Sledećeg dana prebacite smesu u šerpu. Zagrejati je na srednjoj vatri 10 minuta. Čija semenke potom procediti.

Pročitajte još: Glumica KEJT HADSON obišla MUZEJ NIKOLE TESLE: Uživa u Beogradu (FOTO)

Pomešajte kašiku gela aloe vere. Lagano umutite. Dodajte nekoliko kapi odabranog eteričnog ulja. Dobro promešati. Nanesite gel  na vlažnu kosu i ostavite da odstoji 20 minuta. Na kraju dobro isperite, piše Stylecraze.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU
 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas