Oglas
· · Komentari: 0
ZDRAVE ŽIVOTNE NAVIKE

Crni luk je PUN VITAMINA, ali evo koje tri POSLEDICE vaše telo može imati ako ga redovno konzumirate

Smatra se izuzetno zdravim povrćem, ali neke njegove efekte nismo do sada znali...

1629237427_Depositphotos_39237341_s-2019.jpg
Foto: Depositphotos
Oglas

Luk je zdravo povrće, ali ima nekoliko poprilično značajnih, i ponešto iznenađujućih, posledica i zdravstvenih blagodati.

Pročitajte još: Koliko dugo JAJA smeju da stoje u FRIŽIDERU, a da se ne pokvare?

U nastavku navodimo samo tri moguće posledice koje bi vaše telo moglo da ima kada jedete luk. 

Bolje zdravlje srca 

Luk je prepun antioksidansa. Posebno je bogat crveni luk i to antocijaninima, koji su pokazali da smanjuju rizik od srčanih bolesti u nekoliko studija. Od 93.600 žena u studiji iz 2013. godine, one koje su imale najveći unos hrane bogate antocijanima imale su 32 odsto manju verovatnoću da će doživeti srčani udar od onih koje su jele malo ili nimalo. 

Pročitajte još: Glumica KEJT HADSON obišla MUZEJ NIKOLE TESLE: Uživa u Beogradu (FOTO)

Zdravlje organa za varenje

Probiotici su neophodni za dobro zdravlje creva, ali jeste li znali da probiotici ne mogu delovati punim potencijalom bez prisutnosti probiotika? Luk je prilično bogat probioticima, koji su klasa prehrambenih vlakana koja se nalaze u raznom voću, povrću i celovitim žitaricama, a koje vaše telo ne može da svari. Umesto toga, oni se presele u vaš donji probavni trakt i stvaraju okruženje za rast zdravih crevnih bakterija. Probiotici su presudni za zdravu probavu i čak mogu pomoći u poboljšanju imunološke funkcije, stoga je vrlo važno da su creva ispunjena njima!

Pročitajte još: Rizik od PREVREMENE smrti krije se u OVIH sedam znakova: Pojavljuju se deset godina ranije!

Gasovi

Sveže iseckani komadići luka dodaju malo žestine i slatkoće jelima kao i neke antioksidanse, ali nakon toga možete imati i problema sa gasovima. Luk sadrži fruktozu, koja je prirodni šećer u mnogim vrstama voća i povrća. A kada bakterije u crevima razgrađuju fruktozu, to rezultira gasovima.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas