· · Коментари: 0

Треба ли наквасити четкицу пре стављања пасте? Стоматолог дао одговор на ово питање

Да ли постоји прави начин или су све ове опције потпуно у реду?

1679824905_shutterstock_538821838-cetkica-pasta.jpg
Фото: Схуттерстоцк

Да ли квасите четкицу за зубе прије него што кренете да перете зубе?

Ово је било питање којим је једна жена направила прави хаос на Твитеру. Судећи по многима који су се укључили у расправу, неки људи воле да перу зубе сувом четкицом, док неки прво ставе пасту, поквасе четкицу и тек онда почињу да перу зубе.

Међутим, да ли постоји прави начин или су све ове опције потпуно у реду?

Одговор је дала др Митали Хариавала:

– Прво би требало да исперете четкицу водом како бисте очистили и „омекшали“ четкицу јер би у супротном могле да буду превише чврсте и оштете зубе и десни. Притом, влага помаже пасти да се боље залепи за четкицу и не отпадне приликом прања зуб, открива Митали и додаје:

– Када на мокру четкицу нанесете пасту за зубе у величини грашка, још једном је брзо овлажите. Ово друго „прање“ ће активирати пасту за зубе тако што ће повећати њену растворљивост и учиниће да боље прионе на четицу како не би отпала када је принесете устима. Директно мешање воде и пасте се не препоручује јер може да умањи њен учинак.

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.