Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Колико дуго се туширате? Стручњаци објаснили после колико минута би требало да изађете из каде или туш-кабине како не бисте повећали ризик од исушивања коже

Да ли остајете испод туша неколико минута или док не испразните бојлер

1682155557_shutterstock_2015772446.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када је о туширању реч, чини се као да постоје две групе људи - они који се исуширају за неколико минута и они који потроше сву топлу воду. Међутим, дерматолози објашњавају да предуго туширање може исушити кожу:

“Велика већина људи тушира се предуго, а то заправо може да оштети нашу кожу. Када је реч о самом трајању туширања, препоручује се да појединци ограниче време проведено под тушем на 10 до 15 минута. То је зато што продужена изложеност води може да скине природна уља са коже и доведе до сувоће или иритације“, објашњава докторка Росми Бариос.

Поједини стручњаци истичу да туширање краће од 5 минута често није довољно како би се уклонила сва прљавштина и бактерије. Уз то, они наглашавају да је потребно подједнако добро опрати сваки део тела, посебно стопала који многи прескачу, ризикујући на тај начин појаву инфекција.

Докторка Бариос сматра да би требало да се туширамо сваки 2. дан, али и да учесталост туширања може варирати у зависности од више фактора:

“Што се тиче учесталости туширања, препоручује се да се људи туширају бар сваки други дан. Међутим, то може да варира у зависности од животног стила и личних преференција. Примера ради, они који често вежбају или живе у врућим, влажним подручјима можда ће морати чешће да се туширају како би одржали добру хигијену. С друге стране, особе са сувом кожом можда би требало да избегну пречесто туширање јер оно може да уклони природна уља с коже”.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas