Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Немојте бацати СЕМЕНКЕ ЛУБЕНИЦЕ: Обилују антиоксидансима. а од њих можете припремити чај сјајан за црева и бубреге (РЕЦЕПТ)

Многи не знају да семенке лубенице садрже бројне корисне материје

1689757652_shutterstock_1027540888.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Наиме, семенке лубенице садрже дијететска влакна која су одлична за правилан рад дигестивног система и црева. Оне такође помажу у сузбијању цревних паразита, као и у лечењу жутице и упалних процеса у телу.

Ове семенке садрже супстанцу цитрулин која делује као антиоксиданс. Она такође поспешује проширење крвних судова, што је повољно код стања попут артеросклерозе, хипертензије, ангине пекторис и еректилне дисфункције код мушкараца.

Да бисте искористили сва лековита својства ових семенки, потребно је да их скувате, самељете или испечете, а затим их конзумирате.

Осим тога, можете направити чај од семенки лубенице, који се сматра једним од најбољих природних лекова за чишћење бубрега, црева и мокраћне бешике.

Ево како да га направите: 

Користи се 4 кашике искључиво свежих семенки лубенице које се издробе или исецкају у блендеру и кувају 15 минута у 2 литра воде. Ову количину потребно је распоредити и попити током два дана, а трећег дана се прави пауза.

Процес се тако наставља неколико недеља у истим интервалима два дана коришћења са једним даном паузе.

Коришћење ових семенки било у облику чаја или грицкалица препоручено је и за јачање памћења и концентрацију, па чак и за сјај и лепоту коже. Семенке од лубенице јачају и срце, али и све мишиће у телу.

Семенке лубенице одличано су средство за јачање либида и потенције код мушкараца. Чај од семенки препоручује се и дијабетичарима као средство за третирање дијабетеса типа 2.

Семенке лубенице сјајан су извор магнезијума, гвожђа, витамина А, Б, Ц, антиоксиданса, калцијума, калијума, мангана и ниацина.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas