Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Није само зачин: Чај од ЛОВОРОВОГ ЛИСТА поможе код кашља

Ловоров ист не треба да има примену само у кулинарству

1669729173_caj-lovor.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Иако се ловоров лист претежно користи као додатак јелима, не треба занемарити чињеницу да је та биљка изузетно лековита.

Прочитајте још: Покушајте да ублажите кашаљ на природан начин: Направите смесу која вам може помоћи код болова у грлу (РЕЦЕПТ)

 

Ловор може да помогне код мучнине, умора и регулисању шећера у крви.. Једно истраживање показало је да конзумирање 3 грама ловора на дан смањује ниво глукозе код људи који имају дијабетес типа 2. Поред тога, ова биљка успорава старење, делује умирујуће, а посебно је делотворна код проблема са дисајним путевима, јер помаже да се избаци слуз из плућа.

Рецепт за чај од ловоровог листа

Чај од ловоровог листа одличан је као лек против свих врста кашља јер делује умирујуће на слузницу грла и душника.

Да бисте га припремили, потребно вам је  250 мл воде и 4-5 листа ловора.

Листове сувог или свежег ловора ставите у шерпу и прелијте са 250 мл хладне воде. Кад вода проври, чај треба кувати још 5 минута.

Оставите чај поклопљен да одстоји још 10 минута, пре него што га попијете, па процедите. Листови су врло ароматичног, горког и јаког укуса, због чега у чај можете додати мало лимуновог сока или меда.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas