· · Коментари: 0
СЕЗОНА КОМАРАЦА

Нису им омиљени само они који имају "слатку" крв: КОМАРЦИ уједају људе који носе ОВАКВУ гардеробу и пију ОВО пиће!

Комарци имају неколико фактора по којима бирају "жртве".

1624031530_mosquitoe-1548975_1920.jpg
Фото: Пиксабеј

Поред генетике, која је главни фактор у привлачењу комараца, ови инсекти нападају и оне који носе тамнију гардеробу, који су се ознојили, као и оне који пију алкохол.

Познато је да нулта крвна група привлачи комарце, јер им је "слатка", док су им људи са крвном групом А најмање привлачни.

Наравно, то није једини услов за напад ових инсеката.

Прочитајте још: Листови ОВИХ биљака уклањају СВРАБ од уједа комараца!

У зависности од количине угљен-диоксида којег избацујемо, комарци нас брже проналазе јер им је он сигнал за "оброк".

Комарци и труднице

Труднице, испуштају више угљен-диоксида, што их чини бољим метама за угриз.

Још један разлог због којег су труднице посебно привлачне комарцима је телесна температура која је виша током трудноће.

У једном од бројних истраживања о начину на који се преноси маларија, лекари су открили како труднице комарце привлаче чак два пута више од жена које нису трудне.

Фото: Пиксабеј

Комарци и алкохол

Током летњег периода, већини људи је омиљено пиће хладно пиво. Ипак, треба знати да тада комарцима шаљете "сигнал" за напад.

Научници нису сигурни зашто комарце привлаче алкохолна пића, али неки верују да конзумирање алкохолних пића може да повећа вашу унутрашњу температуру, која је пресудна код напада ових инсеката.

Прочитајте још: Ево због чега су КОМАРЦИ поранили ове године, иако им за то још није време: Постоје ДВА РАЗЛОГА!

Комарци и гардероба

Људи који носе тамну гардеробу склонији су уједима комараца у односу на оне који носе белу или светлију одећу.

Ово се дешава због тога што се одећа тамне боје истиче у видокругу комараца.

Фото: Пиксабеј

Комарци и зној

Уколико сте заборавили да ставите дезодоранс, будите сигурни да ће вас комарци изуједати.

Мирис зноја садржи супстанце које привлаче комарце. Поред зноја, комарце привлачи и мирис урина.

Како спречити уједе комараца?

Поред разних спрејева против убода комараца који се могу пронаћи у апотеци, саветујемо вам ако имате могућности да запалите ватру на отвореном простору на којем боравите, јер дим "гуши" чула комараца, што им отежава да нас пронађу.

Фото: Пиксабеј

Такође, јаки мириси попут лаванде, рузмарина или босиљка терају комарце, па у ватру убаците ове биљке, или једноставно сами направите спреј са етеричним уљима од ових биљака.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.