· · Коментари: 0

Откривамо природне начине да умањите МЕНСТРУАЛНЕ БОЛОВЕ: Више нећете морати да пијете лекове

Природан начин да ублажите менструалне болове

1660547958_pexels-andrea-piacquadio-3807730.jpg
Фото: Пеxелс

Уколико патите од болних менстуралниух циклуса сваког месеца и имате симптоме који укључују снажне болове у пределу стомака и груди.

Ово су неки од природних лекова за смањење болове током циклуса:

Повећајте унос калцијума, магнезијума и витамина Д

Калцијум, као и витамин Д, помажу код опуштања мишића због чега су делотворни и код менструалних грчева.
Током последње две недеље менструалног циклуса ниво магнезијума у телу жене нагло опада што може узроковати накупљање воде у телу, грчеве, главобољу и ниску толеранцију на бол.

Рекреација

Реекреација побољшава циркулацију, али и ослобађа ендорфин-хормон среће који подиже границу издржљивости на бол, те лагани облик рекреације попут ходања, лаганог трчања и јоге могу значајно смирити и ублажити менструалне болове.

Топле облоге

Ако осетите бол, загрејте термофор, лезите на леђа и опустите мишиће. Термофор ставите на доњи део стомака, он ће опустити мишиће и смањити болове.

Дужи сан

Током првих дана менструације, већина жена се осећа уморније него иначе. У овим данима послушајте тело и одспавајте поподне или лезите у кревет раније. Сан ће опустити тело и смањити бол.

Прочитајте још: Најчешћи узрок ОПАДАЊА КОСЕ: Решите проблем на време

Једите ову храну

За менструалне болове битно је да једете храну богату калцијумом попут млека или јогурта али и банана. . Појачајте унос ових намирница неколико дана пре менструације.
Такође, риба обилује омега-3 киселинама које смирују грчеве, док зелено поврће и пилетина садрже гвожђе које се губи током менструације.

Избегавајте ову храну

Избегавајте масну и пржену храну. Она дуго остаје у систему за варење, па тиме може изазвати појачане болове. Исто тако, слана храна изазива задржавање воде у телу и надутост која ће појачати болове у стомаку. Избегавајте и кофеин и алкохол.

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.