Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИТАМИНИ

Ово су летње намирнице због којих нећете БИТИ ЖЕДНИ и које ће вас ЗАШТИТИ ОД ВИРУСА током топлијих дана

Време је да свој организам прилагодите високим дневним температурама

1654443089_hot-g4004501dd_640.jpg
Фото: Pixabay
Oglas

Дехидратација током врелих летњих дана најопасније ја по организам. Иако се хидрирамо путем конзумације воде, најбитније је да храну прилагодимо високим дневним температурама и свој организам прилагодимо временским условима. 

Прочитајте још:  Маша Терзић прославила рођендан без изабраника? Непосредно пред порођај организовала прославу, а Звездан је изјавио ово (ФОТО)

Препоруке од 8 чаша воде, па и неке чаше више, када су напољу тропске температуре, остају и даље на снази. Унос здравих намирница богатих водом, је најмање што можете да урадите за своје здравље и спречите, како наглашавају доктори, развој неких бубрежних болести или ублажите проблеме са дијабетесом.

Прочитајте још: Само одржавање базена кошта као МАЊИ СТАН У БЕОГРАДУ: Завирите у дом фудбалера Немање Матића и његове супруге (ФОТО)

Храна коју једемо је веома битна и за одржавање баланса воде у телу. Сматра се да исхрана богата воћем и поврћем може задовољити око 20 одсто дневних потреба за водом. Имајте на уму да неке намирнице садрже веће количине воде. Такође, најбоље је воће и поврће, ако је могуће јести у сировом стању, јер током кувања може изгубити значајан проценат воде.

Прочитајте још: Радост у дому Лидије Вукићевић: Њен наследник поделио важну вест (ФОТО)

Пет намирница против дехидратације организма

Краставци

Краставци су прави извор воде, које има чак 95 одсто у овом поврћу. Од краставца се могу правити разне салате које можете зачинити на најразличитије начине. Највише минерала и витамина има у краставцима који се не љуште, ипак, савет је да их добро оперете и ољуштите пре припреме.

Лубеница

Лубеница је неизбежан део летње трпезе, има мало калорија свега 46 у једној порцији и пуно воде. Може се јести самостално или као дело неких воћних салата. Расхлађена лубеница ће сигурно утолити жеђ и у најврелијем летњем дану.

Диња

Лубеница јесте најпопуларнија летња посластица, али ни диња не заостаје за њом. Порција диње, једна шоља садржи око 427 милиграма (мг) калијума, који је електролит и битан за баланс воде у телу. Дињу можете јести самостално, као део воћних салата или смутија.

Јагоде

Слатке и црвене јагоде су одличан извор витамина Ц, али и ризница воде, има је 91 одсто у овом воћу. Најбоље је јести их самостално, па потом као део воћне салате.

Зелена салата

Све врсте зелене салате, укључујући и спанаћ имају доста воде. Сматра се да је 95 одсто овог поврћа вода. Употреба зелене салате у кухињи је широка, може бити додатак неког сендвича, може се самостално јести са мало маслиновог уља и лимуна, или као део оброк салата.

Бонус видео:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas